Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi scenarii pentru împrumutaţii în valută

valuta franci

Veşti bune pentru românii care nu-şi mai pot achita ratele în valută la bancă. Din toamnă, li s-ar putea reduce datoria cu cel puţin 25%. În plus, jumătate din creditul rămas de plată ar putea fi garantat de stat.

Mult discutatul proiect de lege al fostului ministru Darius Vâlcov, care ar fi urmat să-i scape pe românii cu credite de blestemul cursului valutar, va fi resuscitat de ministrul finanţelor. În varianta modificată, băncile ar urma să acorde un discount de cel puţin 25% la valoarea soldului. În plus, statul ar urma să garanteze pentru jumătate din creditul rămas de plată, iar suma pusă la dispoziţie va fi de 1 miliard de lei. Vor fi eligibile doar creditele imobiliare, ipotecare şi de nevoi personale luate pentru cumpărarea unei case. Autorităţile speră ca la începutul lunii septembrie proiectul să fie aprobat în şedinţă de guvern.

Iniţial se vorbea de un plafon de venit de 3.000 de lei net pentru ca un client să fie admis la conversie, iar cel al soldului rămas după aplicarea discountului de către bancă era stabilit la 300.000 de lei, acum, Fiscul vrea să elimine aceste marje. Proiectul include valutele care s-au apreciat cu peste 50% faţă de leu de la momentul acordării creditului, iar programul are o perioadă de un an. Între 7.000 şi 15.000 de datornici vor putea beneficia de program, estimează Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, în condiţiile în care numai numărul debitorilor cu credite în franci elveţieni ajunge la circa 100.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.