Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi tensiuni israeliano-palestiniene: Palestinian ucis după un atac în Cisiordania; Fatah convoacă pentru miercuri o `zi a mâniei`

israel

Un palestinian a comis marţi un atac cu o maşină în Cisiordania ocupată, rănind uşor doi soldaţi, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate israeliene, informează AFP, care citează armata israeliană şi Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Atacul s-a produs la intrarea în localitatea Beit Einun, din apropiere de Hebron. Autorităţile palestiniene au confirmat moartea şoferului vehiculului. 

Tensiunile israeliano-palestiniene s-au intensificat după atacul armat de vineri de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul Vechi, soldat cu moartea a doi poliţişti israelieni. Cei trei atacatori au fost ucişi. 

Autorităţile israeliene au decis să introducă noi măsuri de securitate, inclusiv instalarea de detectoare de metale la intrarea pe Esplanadă - al treilea loc sfânt al islamului din lume -, ceea ce a generat vii proteste din partea unor responsabili religioşi palestinieni şi o serie de manifestaţii violente. 

Semiluna Roşie a indicat marţi că 50 de palestinieni au fost răniţi în cursul nopţii în ciocniri cu poliţia israeliană, în apropierea Esplanadei, potrivit dpa. 

Marele Muftiu al Ierusalimului, Ahmed Hussein, a afirmat că noile măsuri pun sub semnul întrebării statu-quo-ul care le asigură clericilor musulmani control asupra sitului, iar mişcările Hamas şi Jihadul islamic au chemat la noi proteste atât în Cisiordania, cât şi în Fâşia Gaza, controlată de Hamas. 

La rândul său, formaţiunea Fatah a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a convocat pentru miercuri o "zi a mâniei", în semn de protest împotriva măsurilor de securitate. 

Aproape 300 de palestinieni şi 40 de israelieni au murit în noul val de violenţe izbucnite în regiune în urmă cu doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.