Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi unitati de pompieri in Capitala

pompieri

La propunerea Primarului General, Consilierii Generali au aprobat in unanimitate in cadrul sedintei de astazi proiectul de hotarare prin care se infiinteaza noi subunitati de pompieri in Capitala.

Primarul General, Gabriela Firea: ”În urma întâlnirii pe care am avut-o acum câteva săptămâni cu domnul Raed Arafat şi cu reprezentaţii ISU Bucuresti – Ilfov, am stabilit că este imperios necesară înfiinţarea a 13 subunităţi de pompieri pentru o distribuţie lărgită şi rapidă a forţelor de intervenţie în toate sectoarele Capitalei. Din anul 1989 nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri in Bucuresti, fapt care afecteaza semnificativ timpii de interventie in caz de urgenta. Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, conform estimarii realizate de repezentantii ISU București – Ilfov.”

Astfel, conform proiectului de hotărâre, se vor înființa un număr de 13 subunități de pompieri/puncte de lucru pe raza fiecărui sector din Municipiul București.

Citește și: DIICOT: Doi bărbați din Vrancea, arestați preventiv pentru trafic de minori

Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, această estimare fiind realizată de ISU București-Ilfov.

Pentru prima fază a proiectului au fost identificate 5 locații: Șoseaua Chitila nr. 221 - sector 1; Zona Lacul Tei – Str. Doamna Ghica nr.1 – sector 2; zona Parcul Verdi – sector 2; Zona Parcul Văcărești – Șos. Mihai Bravu nr. 612 – 616 - sector 4; Zona Giulești – sector 6, iar suma alocată primei faze este de 1,5 milioane euro.

Conform expunerii de motive, autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să asigure capacități de intervenție specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul și populația, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul și momentul în care se produce situația de urgență.

Daca in Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de interventie, Bucurestiul are in prezent doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezinta un numar redus raportat la densitatea populatiei si suprafata teritoriului.

Potrivit ISU, in sectorul 1 exista patru subunitati si mai este nevoie de inca trei astfel de subunitati, in sectorul 2 exista trei astfel de subunitati si mai sunt necesare inca doua, in sectorul 3 exista patru puncte destinate pompierilor si mai este nevoie de inca un astfel de punct. In sectorul 4 exista o singura subunitate si mai sunt necesare inca doua, la fel ca si in sectorul 5, unde sunt patru subunitati. Sectorul 6 detine trei astfel de puncte si mai sunt necesare alte trei.

La propunerea Primarului General, Consilierii Generali au aprobat in unanimitate in cadrul sedintei de astazi proiectul de hotarare prin care se infiinteaza noi subunitati de pompieri in Capitala. Primarul General, Gabriela Firea: ”În urma întâlnirii pe care am avut-o acum câteva săptămâni cu domnul Raed Arafat şi cu reprezentaţii ISU Bucuresti – Ilfov, am stabilit că este imperios necesară înfiinţarea a 13 subunităţi de pompieri pentru o distribuţie lărgită şi rapidă a forţelor de intervenţie în toate sectoarele Capitalei. Din anul 1989 nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri in Bucuresti, fapt care afecteaza semnificativ timpii de interventie in caz de urgenta. Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, conform estimarii realizate de repezentantii ISU București – Ilfov.”

Astfel, conform proiectului de hotărâre, se vor înființa un număr de 13 subunități de pompieri/puncte de lucru pe raza fiecărui sector din Municipiul București. Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, această estimare fiind realizată de ISU București-Ilfov. Pentru prima fază a proiectului au fost identificate 5 locații: Șoseaua Chitila nr. 221 - sector 1; Zona Lacul Tei – Str. Doamna Ghica nr.1 – sector 2; zona Parcul Verdi – sector 2; Zona Parcul Văcărești – Șos. Mihai Bravu nr. 612 – 616 - sector 4; Zona Giulești – sector 6, iar suma alocată primei faze este de 1,5 milioane euro. Conform expunerii de motive, autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să asigure capacități de intervenție specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul și populația, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul și momentul în care se produce situația de urgență.

Daca in Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de interventie, Bucurestiul are in prezent doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezinta un numar redus raportat la densitatea populatiei si suprafata teritoriului. Potrivit ISU, in sectorul 1 exista patru subunitati si mai este nevoie de inca trei astfel de subunitati, in sectorul 2 exista trei astfel de subunitati si mai sunt necesare inca doua, in sectorul 3 exista patru puncte destinate pompierilor si mai este nevoie de inca un astfel de punct. In sectorul 4 exista o singura subunitate si mai sunt necesare inca doua, la fel ca si in sectorul 5, unde sunt patru subunitati. Sectorul 6 detine trei astfel de puncte si mai sunt necesare alte trei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.