Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat certificatele de senatori şi deputaţi

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat, vineri, de la Biroul Electoral Municipal (BEM), certificatele de senatori şi deputaţi. Primul care şi-a luat certificatul de la BEM a fost liberalul Leon Dănăilă, care va ocupa un fotoliu de senator.

Printre cei care au absentat de la ridicarea certificatelor de parlamentari s-au numărat copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintele PMP, Traian Băsescu. Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a explicat că Tăriceanu a mandatat o altă persoană să-i ia certificatul. "Dl Tăriceanu probabil că are altă activitate. A mandatat pe altcineva să-i ia mandatul. (...) Cu siguranţă nu este într-o întâlnire cu PNL", a declarat Constantin. El a mai arătat că ALDE are parlamentari de calitate în Bucureşti. "Cred că avem oameni de calitate şi împreună avem o mare responsabilitate acum dincolo de Parlament, de activitatea de Bucureşti, o mare responsabilitate şi pentru Bucureşti. Vom încerca să ne ţinem de toate promisiunile pe care le-am făcut", a spus liderul ALDE.

La rândul său, preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a precizat că Traian Băsescu a avut o altă activitate şi nu a putut fi prezent la BEM pentru preluarea mandatului. Preşedintele USR, Nicuşor Dan, şi-a exprimat speranţa că parlamentarii partidului se vor ridica la aşteptările celor care i-au votat.

"Vrem să mulţumim încă o dată oamenilor care au făcut posibil ca USR să intre în Parlament. Sunt mii de oameni care ne-au donat bani, care au strâns voluntar semnături pentru noi, sunt mii de membri şi simpatizanţi care au făcut campanie electorală. Mandatele noastre sunt, de fapt, mandatele lor şi în cei patru ani o să avem asta în minte, toţi oamenii care au contribuit într-un fel la faptul că noi am intrat în Parlament. Faptul că un partid care e format din oameni care nu au mai făcut politică şi care-şi lasă carierele ca să intre în politică reprezintă un lucru foarte important pentru democraţia din România şi vom fi la înălţimea aşteptărilor pe care oamenii le au faţă de noi ", a declarat Nicuşor Dan, la BEM, după preluarea alături de colegii săi din USR a mandatelor de senatori şi deputaţi obţinute în urma alegerilor parlamentare.

Potrivit datelor publicate de BEC, în Bucureşti au fost aleşi, în urma alegerilor de duminică, 29 de deputaţi şi 13 senatori, conform Agerpres. Cei care nu şi-au ridicat vineri certificatul de aleşi în Camera Deputaţilor sau în Senat de la BEM o pot face ulterior.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.