Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nominalizarea comisarului european este ILEGALĂ!

Anca Boagiu parlament

Într-o scrisoare transmisă premierului și președinților celor două camere ale Parlamentului, Anca Boagiu, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, avertizează că poziția României în plan european este incertă din cauza nerespectării procedurilor interne și legislației naționale de către Guvern.

Victor Ponta este un premier inconștient! L-am atenționat încă din luna iulie 2014 că este necesar să se demareze procedurile legale în vederea nominalizării comisarului european.

Îl avertizez din nou că, pe lângă faptul că pune în pericol interesele României și ne face de rușine în plan european, este și pasibil de închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru încălcarea legii privind responsabilitatea ministerială.

Din informațiile prezentate în presă, oficial și neoficial, referitor la nominalizările pentru comisarul european din partea României, tind să cred că Victor Ponta urmărește niște interse oculte, contrare interesului național, ceea ce reprezintă o îngrijorare extremă atât pe plan intern, cât și la nivel european“, avertizează Anca Boagiu, vicepreședinte al PPE.

Un alt aspect extrem de îngrijorător semnalat de prim-vicepreședintele PDL este faptul că o nominalizare ilegală prezinta riscul ca România să piardă un portofoliu important la nivelul Comisiei Europene.

Lui Victor Ponta trebuie să-i intre bine în cap că la nivel european nu merge cu șmecherii ieftine de genul acelora pe care le practică în țară. Ne pune în situația ridicolă de a ne prezenta în Parlamentul European, în cazul în care va trece de audierile de la nivelul comisiilor, cu o nominalizare din partea Guvernului care a fost făcută cu încălcarea legii și a Constituției. O astfel de manevră de politruc se va răsfrânge asupra României. În aceste condiții, riscăm să pierdem și portofoliul dezvoltării regionale“, atenționează Anca Boagiu.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.