Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreenii victime ale abuzurilor din țara de origine se pot recupera în țara vecină

kim jong un

Coreea de Sud a anunţat luni deschiderea, în cursul acestei săptămâni, a unui centru pentru investigarea şi evidenţa abuzurilor nord-coreene împotriva drepturilor omului, transmite agenţia de presă Yonhap.

Noua organizaţie este rezultatul implementării legislaţiei sud-coreene recente menite să îmbunătăţească situaţia drepturilor omului sub regimul de la Phenian.

Citește și: Alertă TERORISTĂ în Suedia: Împușcături și o explozie, mai multe persoane rănite / UPDATE - FOTO

Ministerul Reunificării de la Seul a declarat că Centrul pentru Investigarea şi Documentarea Drepturilor Omului în Coreea de Nord îşi va începe activitatea miercuri.

În conformitate cu o lege intrată în vigoare pe 4 septembrie, Coreea de Sud poate crea arhive şi sprijini grupurile civice în vederea expunerii situaţiei critice a drepturilor omului în Coreea de Nord. "Principala sarcină a centrului va consta în anchetarea şi centralizarea abuzurilor împotriva drepturilor omului şi gestionarea problemelor drepturilor prizonierilor de război deţinuţi în Nord, ale familiilor despărţite şi ale persoanelor răpite", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului reunificării, Jeong Joon-hee, într-o conferinţă de presă.

Coreea de Nord a reacţionat în general la acuzaţiile privind încălcarea drepturilor omului calificându-le drept încercări ghidate de Statele Unite de a răsturna conducerea de la Phenian, reaminteşte Yonhap, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.