Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou asalt al Comisiei Europene pentru `drepturile` homosexualilor, transsexualilor și bisexualilor

Care2
IDAHOT

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a afirmat marţi în numele Uniunii că drepturile omului trebuie respectate indiferent de identitatea de gen sau orientarea sexuală, informează Xinhua.

Traian Băsescu ȘOCHEAZĂ: Care ar fi PLANUL SECRET al lui Liviu Dragnea

Cu ocazia zilei internaţionale împotriva fobiei faţă de persoanele homosexuale, transsexuale şi bisexuale (IDAHOT), Mogherini a afirmat că în ultimii ani s-au realizat progrese remarcabile în întreaga lume pentru promovarea drepturilor lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale, transsexuale şi intersexuale. Există încă obstacole în multe locuri, iar violenţa împotriva minorităţilor sexuale este încă răspândită, a adăugat ea. 

"Practicarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex este considerată infracţiune în peste 70 de ţări, iar în unele poate chiar duce la pedeapsa cu moartea. UE condamnă discriminarea şi violenţa împotriva persoanelor LGBTI (lesbiene, gay, persoane bisexuale, transsexuale şi intersexuale) în cei mai fermi termeni posibili", a declarat reprezentanta Uniunii pentru politica externă. UE va continua să colaboreze cu toţi partenerii pentru a promova drepturile omului, fără discriminări legate de sex, a adăugat ea, relatează agerpres.

Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Miercuri este ziua internaţională împotriva fobiei faţă de homosexuali, iar joi şi vineri forumul IDAHOT se va întruni pentru prima dată la Bruxelles, menţionează Xinhua. Anul acesta, principala temă a IDAHOT este familia. Sâmbătă, în oraş va avea loc Belgian Pride Parade, un marş al celor care susţin afirmarea deschisă a identităţilor sexuale minoritare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.