Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou naufragiu in Marea Egee. Zeci de refugiati au murit

imigranti, ue, naufragiu

Cel puţin 18 migranţi, care încercau să ajungă în Grecia şi mai departe în vestul Europei, s-au înecat după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat duminică în Marea Egee, în largul coastelor Turciei, relatează agenţia Reuters.

Alţi 15 migranţi aflaţi pe aceeaşi ambarcaţiune au fost salvaţi de paza de coastă turcă. Bilanţul victimelor ar putea să crească, numărul de 18 migranţi corespunzând numai celor ale căror trupuri neînsufleţite au fost deja recuperate. Deocamdată nu s-au oferit detalii despre naţionalitatea lor.

Anul trecut circa un milion de migranţi au ajuns în Grecia, venind mai ales din Orientul Mijlociu, iar de la începutul acestui an numărul lor este de circa 126.000. Migranţii pornesc de pe coasta turcă a Mării Egee folosind de regulă bărci pneumatice şi debarcă în insulele greceşti. De acolo sunt transportaţi organizat de autorităţile greceşti cu feriboturile până în portul Pireu, de unde pleacă mai departe spre vestul Europei pe ruta balcanică, traversând Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Austria. Anul trecut 321 de migranţi au murit în urma naufragiilor în Marea Egee.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.