Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou scandal în floare la PNL. Cum îşi asigură Boagiu scaunul de şef

pnl.ro
pnl sigla

Liberalii nu se leapadă de vechile obiceiuri şi practici atunci când vine vorba de vorba de lupte pentru putere. Până la Congresul din vară, se anunţă o serie de scandaluri în filialele care trebuie să-şi reîmprospăteze conducerile prin alegeri interne în conferinţele judeţene. La nivelul Bucureştiului, alegerile pentru şefia PNL Sector 2 se pot solda cu un conflict de amploare cu eterna Anca Boagiu pe post de amfitrion.

La această oră, PNL Sector 2 este condus de senatorul de București, Anca Boagiu, care vrea să intre din nou în competiția pentru această filială, în ciuda rezultatelor mai mult decât modeste obţinute la recentele alegeri locale şi parlamentare. Singurul ei contracandidat este Adrian Neacșu, fost co-președinte la PNL Sector 2 și lider interimar al organizației, acelaşi care a contestat modul în care Boagiu şi-a asigurat realegerea în fruntea organizaţiei şi după localele de anul trecut. Alegerile PNL la acest sector se vor desfășura, mâine, pe 27 martie, ora 18.00, la grupul PNL de la Camera Deputaților, după şedinţa BPN-ului.

Până atunci, Boagiu a luat o serie de măsuri pentru a se asigura că vor ieşi cărţile în favoarea ei. Potrivit unei decizii luate in BPN-ul PNL, la aceste alegeri interne pot vota sau candida la funcţii politice interne numai membrii de partid care sunt la zi cu plata cotizaţiei. Semnalul dat de conducerea centrală a fost rapid înţeles de cei interesaţi, care s-au repezit să-şi plătească cotizaţiile restante, inclusiv prin mandat poştal, pentru a avea la mână un document doveditor. Cu toate acestea, actuala conducere de filială, în frunte cu Boagiu, a refuzat să ia act de plata acestor cotizaţii şi nu permite colegilor de partid aflaţi în această situaţie să participe la conferinţa de mâine dedicată alegerii noului Birou Permanent de Sector, ne-au declarat surse liberale.

"Da, mulţi şi-au plătit cotizaţiile abia în aceste zile, dezamăgiţi de rezultatele obţinute la parlamentare, dar asta nu înseamnă cu nu vor să aibă un cuvânt de spus. Mulţi şi-au achitat restanţele prin mandat poştal, dar Boagiu refuză acum să valideze plata acestor cotizaţii, pentru că asta echivalează cu noi votanţi, pe care ea nu-i poate controla şi care-i pot da peste cap propriile calcule de reconfirmare pentru un nou mandat în fruntea PNL Sector 2", mai susţin sursele citate.

Boagiu nu este la prima practică de acest gen. Anul trecut, după locale, alegerile interne din cadrul filailei PNL Sector 2 au fost marcate de puternice tensiuni din cauza suspiciunilor de fraudare a votului, scandalul din sală făcând-o pe Adriana Săftoiu să spună că ceea ce se întâmplă între aripa PNL şi PDL este un "spectacol dizgraţios".

"Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce împtoriva unui singur om, vă înşelaţi. Punem vina pe alţii că această fuziune nu a avut loc. Ce răi sunt oamenii. Daţi-mi voie! Aşa cum ne comportăm, azi, aici arată că nu a avut loc această fuziune. Aţi folosit toate breşele posibile, pentru a ajunge la acest spectacol dizgraţios. Ce facem noi aici este ruşinos", spunea atunci Săftoiu, în aplauzele asistenţei.

Boagiu a fost acuzată atunci că nu a permis accesul tuturor mebrilor filialei cu drept de vot la sala de şedinţă, deşi erau cotizanţi cu obligaţiile plătite la zi. Mai mult, adversarii săi au invocat atunci că nu au avut reprezentanţi în comisia de număratoare a voturilor, dar mai ales, absenţa a 700 de colegi din vechiul PNL şi a 200 din fosta Forţă Civică de pe listele cu membrii activi ai filialei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.