Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou termen în dosarul lui Sebastian Ghiță: Decizia pe care o așteaptă fostul deputat

captura tv
sebastian ghita

Un nou termen are loc joi, la Tribunalul Prahova, în dosarul în care DNA Ploieşti a cerut arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă în speţa în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fostul deputat urmând a fi audiat prin videoconferinţă. 

Solicitarea procurorilor anticorupţie privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Ghiţă în acest dosar a fost înregistrată pe rolul instanţei la data de 26 aprilie, judecătorii amânând de mai multe ori cauza din lipsă de procedură. 

Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiţiei, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferinţă a lui Sebastian Ghiţă pentru termenul din 8 iunie.

Băsescu INTERVINE în scandalul pe tema abuzului în serviciu: 'Nu trebuie să aibă prag de BANI'


La acel moment, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru AGERPRES, că autorităţile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanţa prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Victor Ponta s-a dezlănţuit în miez de noapte: 'Nu s-au făcut destul de râs miniştrii?'


Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanţă a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie. 

Procurorii DNA Ploieşti cer arestarea lui Sebastian Ghiţă în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. 

În aceeaşi speţă sunt inculpaţi, printre alţii, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.