Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou TEST cu rachetă balistică al Coreei de Nord. Japonia protestează

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Coreea de Nord a procedat la testarea unei rachete trase de pe coasta de est în dimineaţa zilei de miercuri, a declarat Ministerul sud-coreean al Apărării, informează AFP şi Reuters.

Vezi și: Ce s-a întâmplat de fapt la Sofia în timpul vizitei președintelui Iohannis

Un reprezentant al ministerului a refuzat să precizeze tipul de rachetă trasă, dar responsabili japonezi şi sud-coreeni au declarat anterior că Phenianul se pregătea să testeze o puternică rachetă cu rază medie numită Musudan. 

Armata americană a detectat o lansare de rachetă din Coreea de Nord, a declarat comandantul Marinei Dave Benham, un purtător de cuvânt de la Comandamentul forţelor SUA din Pacific, pentru Reuters marţi, fără a oferi detalii. 

Un oficial militar sud-coreean a afirmat la rândul său că lansarea se pare că a eşuat. Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a declarat de asemenea că rachetă se crede că a fost una cu bătaie medie Musudan, adaugă Reuters.

____

Ultimele două rachete lansate de Coreea de Nord au zburat peste Marea Japoniei unde ambele au căzut, potrivit informaţiilor iniţiale, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului, informează Reuters. 

Se presupune că ambele au fost rachete balistice Musudan cu rază medie, a adăugat comandantul Gary Ross într-un comunicat. 

A doua rachetă lansată de Coreea de Nord miercuri a zburat aproximativ 400 km, a declarat la rândul ei armata sud-coreeană, adăugând că încă trebuie stabilit dacă lansarea a fost un succes sau eşec. 

Potrivit Statului Major Interarme sud-coreean, Coreea de Sud şi Statele Unite analizează atent lansarea. 

Lansarea a ceea ce pare a fi o a doua rachetă Musudan cu rază medie de către Coreea de Nord a avut loc la aproape două ore după o lansare anterioară care a eşuat, a mai declarat armata sud-coreeană, adaugă Reuters.

____

Lansarea rachetei nord-coreene miercuri a încălcat o rezoluţie a Naţiunilor Unite şi guvernul japonez va protesta puternic, a anunţat agenţia de presă Kyodo citând un comunicat al guvernului japonez, informează Reuters. 

Ministrul japonez al apărării Gen Nakatani a declarat reporterilor după această lansare că nu a avut niciun efect asupra securităţii Japoniei şi că guvernul va continua să colecteze şi să analizeze informaţiile.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.