Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua etapa in meciul dintre Sava si Dancu. Primarul vrea sa demoleze acoperisul Arenei Nationale

National Arena 3

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava a raspuns duminica vicepremierului Vasile Dancu, dupa ace ministerul acestuia l-a acuzat ca dezinformeaza opinia publica cu privire la problema Arenei Nationale.

Sava sustine ca precizarile MDRAP nu fac decat sa confirme spusele sale - anume ca potrivit expertizei luata in calcul in acest moment de IGSU, acoperisul Arenei Nationale este din clasa C, putandu-se transforma in "picaturi de foc". Atat timp cat aceasta expertiza este cea la care se raporteaza autoritatile, el nu poate redeschide arena si nici nu intelege de ce se fac presiuni asupra sa sa o faca. Exista si o alta expertiza, una realizata in Italia de o companie acreditata la nivel european, care pune acoperisul arenei in clasa B.

Astfel Sava il anunta pe Vasile Dancu de faptul ca va redeschide arena daca expertiza italiana va fi acceptata de autoritati, in caz contrar va demola acoperisul pentru a il construi din materiale omologate in Romania.

"Domnule Vicepremier Dancu, prin comunicatul dat azi de dumneavoastră tocmai ați confirmat ceea ce spuneam și eu zilele trecute: conform legislației, dar și expertizelor făcute în România, materialul din care este facut acoperișul Arenei Nationale este din clasă C, ceea ce înseamnă că IGSU nu poate elibera autorizația de securitate la incendiu pentru că materialul, în caz de incendiu, se transformă în ”picături de foc”.

In data de 18 februarie ne-am întâlnit la Minister împreună cu domnul Ministru Tobă si reprezentanții IGSU - trec peste faptul că nu ne-ați comunicat atunci eliberarea agrementului făcut în baza expertizei din Romania - dar văd că nu doriți să luați în calcul expertiza făcută în Italia, la un laborator acreditat UE, care atesta faptul că materialul este de clasă B, ceea ce ar permite practic ca Arena Națională să poată lua aprobarea necesară. Această expertiză a fost depusă la Ministerul pe care îl conduceți în data de 19 februarie.

Pe această cale vă reiterez încă o dată faptul că așteptăm agrementul necesar în baza ultimei expertize depuse, până în data de 14 martie, așa cum spuneți și dumneavoastră.

Dacă această expertiză nu este luată în seamă, dacă punctul de vedere al experților italieni nu este bun, iar Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții din subordinea MDRAT decide că doar expertiza institului român este cea care poate fi luată în considerare, atunci nu avem altă soluție decât să schimbăm actuala membrană a acoperișului pentru a redeschide stadionul.

Domnule Vicepriministru

În aceste condiții, când dumneavoastră ne spuneți că membrana acoperișului este de clasă C, nu înțeleg de ce ați făcut aceste presiuni pentru a redeschide stadionul. Nu înțeleg de ce mă acuzați că mă transform în statuie de legalitate.

În acest moment, legea din România îmi interzice practic să deschid Stadionul. Obligația mea este să nu pun în pericol cetățenii, bunurile și mediul. Faptul că luam măsuri compensatorii și aducem mai multe forțe de ordine la stadion, nu rezolvă situația de fond: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

Pe această cale vreau să le transmit bucureștenilor că, dacă expertiza făcuta la laboratorul din Italia nu este luată în seamă, voi discuta cu constructorul Max Boegl și în cel mai scurt timp posibil voi schimba membrana acoperișului pentru a putea lua autorizația de securitate la incendiu și pentru a putea redeschide Arena Națională", i-a transmis Sava ministrului Vasile Dancu, printr-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.