Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua magistrală de metrou a Londrei va primi numele Reginei Elisabeta

David Cameron

O nouă magistrală de metrou aflată în construcţie la Londra, cel mai mare proiect de infrastructură din Europa, care va face legătura subterană între estul şi vestul metropolei britanice va primi numele Reginei Elisabeta a II-a, a anunţat astăzi Boris Johnson, primarul Londrei.

Proiectul de 21 de miliarde de lire sterline cunoscut în prezent drept „Crossrail” va primi în 2018, la inaugurare, numele de „Elizabeth Line” în onoarea suveranei în vârstă de 89 de ani, cel mai longeviv monarh britanic.

Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei pe care regina a făcut-o astăzi la una din staţii, unde s-a întâlnit cu muncitorii care au demarat lucrările pentru săparea celor 42 de kilometri de tunele ce vor traversa subteran centrul Londrei. Regina Elisabeta este primul suveran care a călătorit cu metroul londonez, iar „Elizabeth Line” va fi cel de-al doilea tronson care va primi un nume în onoarea sa, după ce în 1977, la aniversarea a 25 de ani de domnie, o magistrală a metroului a fost numită „Jubilee Line”.

Când va fi dată în funcţiune, noua linie va lega Aeroportul Heathrow de cartierele City of London şi Canary Wharf. 24 de trenuri vor circula în fiecare oră în ambele direcţii, anunţă rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.