Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Republică: Statul român favorizează comunismul

Senatorul Noua Republică, Valeriu Todirașcu, a declarat că sunt instituții ale statului român care favorizează și vor să ascundă crimele comunismului.

content-image„Este tot mai evidentă dubla măsură cu care sunt tratate proiectele legislative de către Consiliul Legislativ și Comisia Juridică din Senatul României. Aceste organe consultative de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ în luna ianuarie (a.c.) un proiect legislativ care prevede interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist. Acum un an însă, o propunere similară, care interzicea organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofib a devenit lege cu binecuvântarea acelorași instituții”, a declarat senatorul Valeriu Todirașcu.

Proiectul avizat negativ aparține senatorului Noua Republică și are susținerea politică a 29 de parlamentari. În motivarea avizului, Consiliul Legislativ precizează că „o astfel de soluție legislativă contravine Convenției Europene pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale din 1950, care prevede libertatea de gândire, de conștiință și de exprimare a convingerilor (art.9), libertatea de exprimare (art.10) și libertatea de întrunire și de asociere (art.11), exercitarea acestor libertăți trebuind să fie asigurată fără nicio deosebire bazată pe opinii politice sau orice alte opinii (art.14)”.

Noua Republică condamnă vehement comunismul și consideră că prevederile constituționale care interzic ura rasială, de clasă sau cea religioasă trebuie întărite de reglementări mai concrete și ferme, prin transpunerea garanțiilor din legea fundamentală în legislația specifică.

„Deși oficial condamnă crimele fascismului, instituțiile care blochează astfel de inițiative legislative încearcă să minimalizeze efectele dramatice ale comunismului asupra societății. Avem de partea noastră și legea fundamentală, Constituția, care interzice principiile promovate atât de fascisți, cât și de comuniști. Cu toate acestea, numai inițiativa privind însemnele comuniste a fost avizată negativ”, a concluzionat reprezentantul Noua Republică din Senatul României.

 

Partidul Noua Republică

18 februarie 2016

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.