Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Cod Fiscal aduce impozite si de 20 DE ORI mai MARI. Cine sunt cei afectati

taxe

Noul Cod Fiscal adoptat de Guvern nu aduce doar vesti bune romanilor asa cum sustine premierul Victor Ponta. In el se afla si prevederi care vor scoate mai multi bani din buzunarele cetatenilor pentru taxe si impozite.

O astfel de masura este introducerea impozitului pe pamantul de sub casa, pana acum cetatenii platind impozit doar pe terenul din jurul casei.

De exemplu, la un teren de 300 de metri pătraţi pe care este construită o casă de 100 de metri pătraţi se plăteşte acum impozit doar pentru pământul din jurul clădirii. Adică 84 de lei pentru un teren aflat la marginea Capitalei sau într-un oraş din ţară. De anul viitor, proprietarul va plăti un impozit de 126 de lei de lei doar pentru teren, sumă la care va adăuga şi impozitul pe imobil.

Pe langa aceasta prevedere, noul Cod Fiscal mai aduce o modificare care ar putea aduce cetatenilor impozite si de 20 de ori mai mari, potrivit economistilor. Terenurile din spatele caselor unde oamenii cultivă roşii sau castraveţi ori le folosesc drept depozit, sunt taxate ca teren agricol. De anul viitor, cei care au până în 400 de metri pătraţi vor plăti taxe ca pentru terenurile cu construcţii, informeaza digi24.ro.

Toate aceste masuri ar intra in vigoare daca Parlamentul va vota noul Cod Fiscal in forma aprobata de Guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.