Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul flagel care lovește omenirea: 5 miliarde de oameni afectați în 2050

terra

Oamenii de stiinta nu îşi imaginau aşa ceva, însă viteza cu care avansează slăbirea vederii la nivel de specie este de-a dreptul şocantă.

Jumătate din populaţia omenirii (aproape 5 miliarde de oameni) va suferi de miopie în anul 2050, în timp ce 1 miliard de oameni vor fi lipsiţi total de vedere, arată cercetătorii de la Brien Holden Vision Institute. relateaza realitatea.net.

Riscul orbirii la mijlocul secolului nostru este major, cu atât mai mult cu cât incidenţa miopiei avansează rapid, iar măsurile de apărare sunt palide. Predicţia sumbră ar putea fi temperată doar dacă schimbările de comportament, educaţia şi tratamentele oculare se vor schimba radical în următorii ani.

Miopia nu este vindecabilă sau reversibilă şi orbirea este următorul pas. "Este o mare provocare de sănătate a timpului nostru şi lansăm un apel guvernelor, agenţiilor de sănătate, societăţii civile, părinţilor, şcolilor, să nu ignore şi să protejeze vederea fiecărui copil şi adult", a declarat profesorul Kovin Naidoo, CEO al Brien Holden Vision Institute.

"În primul rând, oamenii trebuie să ştie care este amploarea primejdiei. În al doilea rând, cercetătorii şi medicii trebuie să găsească soluţiile efective de intervenţie. În al treilea rând, se cer investiţii financiare în lupta împotriva orbirii", a adăugat Kovin Naidoo.

Cercetătorii spun că miopia este un flagel deja evident în regiunea Asiei de Est, mai ales în zonele urbane din Singapore, China, Taiwan, Hong Kong, Japonia şi Coreea unde aectează 80-90% dintre absolvenţii de şcoli.

Nici alte zone ale lumii nu stau mult mai bine - în SUA, ponderea miopiei a crescut de la 25% în 1970 la 42% în 2004.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.