Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul secretar al Alianţei pentru Restaurarea Monarhiei: 'Strângeţi rândurile'

Monarhiştii din România şi Republica Moldova au planuri mari. Ploieșteanul Daniel Nicodim este noul secretar general al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei după congresul Alianţei. Cu misiunea unor gesturi concrete de apropiere de celelalte organizații monarhiste, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei va fi condusă de copreședinții Cătălin Șerban (București) și Valentin Lungu (Cluj). Nici unul dintre aceștia nu va candida pentru o funcție de copreședinte sau de președinte la Congres. Cei doi copreședinți vor fi secondați de noul secretar general interimar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Dan Nicodim (Prahova).

Citeşte şi: Stelian Tănase face dezvăluiri incendiare despre Gabriel Oprea: Capul lui pe masa...

"Monarhiștii români trebuie să își strângă rândurile. Anul 2016 marchează aniversarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române. Tot în acest an, românii vor aniversa 100 de ani de când Armata Regală Română a trecut Carpații pentru a dezrobi Transilvania și pentru a începe procesul de unificare a tuturor românilor, sub Coroana de Oțel. În acest context, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) au decis să facă un nou apel public la unitatea mișcării monarhiste din România și din Republica Moldova. Toți monarhiștii români și toate organizațiile care împărtășesc idealul restaurării monarhiei vor primi invitația de a participa la Congresul Extraordinar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, care va fi organizat ca un prolog a Zilei Naționale de 10 Mai, în perioada 8-9 mai, la Sinaia. Acest congres va avea loc sub semnul unității și va avea ca motto deviza Seniorului Corneliu Coposu: "Negociem orice, dar nu principii".

Citește și: Gigi Becali, probleme mari: Va fi DUS CU MANDAT

În mod special, la acest congres vor fi invitate atât personalitățile care au luat decizia de a se retrage momentan din activitățile Alianței, cât și cluburile monarhiste și celelalte organizații care slujesc Coroana. În vederea bunei organizări a Congresului și cu misiunea unor gesturi concrete de apropiere de celelalte organizații monarhiste, membrii Consiliului Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, întruniți în ședința condusă de Alexandru Surcel, au decis numirea unei conduceri interimare, din rândul celor aleși la ultimul Congres în luna octombrie 2015. Ședința Consiliului Director a avut loc în prezența unui mare număr de invitați și de reprezentanți ai organizațiilor din București, Cluj, Alba, Prahova, Mureș, Sălaj, Maramureș, Constanța, Dolj, Suceava, Iași, Dâmbovița, Neamț, Mehedinți, ai organizației de tineret și ai Consiliului de Etică.

Citește și: Reacția lui Gigi Becali: Nu depun mărturie nici dacă îmi taie capul

Deși nu au putut participa la această ședință, și-au exprimat în continuare susținerea față de proiectele și deciziile ANRM reprezentanții județelor Giurgiu, Brașov, Vrancea, Argeș, Ilfov și Bacău. Astfel, până în luna mai, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei va fi condusă de copreședinții Cătălin Șerban (București) și Valentin Lungu (Cluj). Nici unul dintre aceștia nu va candida pentru o funcție de copreședinte sau de președinte la Congres. Cei doi copreședinți vor fi secondați de noul secretar general interimar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Dan Nicodim (Prahova).

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

"Unitatea noastră este imperativ necesară. Ea trebuie construită sub semnul fidelității de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de membrii Familiei Regale, precum și sub curajul rostirii permanente a adevărului. Îmi doresc ca perioada ce vine să ne găsească sănătoși pe toți, iar bunul Dumnezeu să lumineze atât pe cei rămași în A.N.R.M., cât și pe cei care au ales ca temporar să se retragă, pe calea cea dreaptă către împlinirea idealurilor naționale de restaurare a monarhiei și de unire cu Republica Moldova.", a declarat Cătălin Șerban.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO

"Am acceptat să girez temporar funcția de copreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei cu scopul de a relua demersurile care vizează reconcilierea tuturor curentelor din mișcarea monarhistă. Adresez o invitație stăruitoare, în acest sens, Cluburilor Monarhiștilor, celorlalte asociații care vizează restaurarea monarhiei, precum și colegilor noștri din A.N.R.M., care au făcut deocamdată un pas înapoi și cărora le sunt recunoscător pentru munca depusă până acum. Îi așteptăm pe toți la Congresul de unificare de la Sinaia. Vreau să le adresez colegilor noștri cuvintele cu care episcopii polonezi, din rândul cărora făcea parte Sfântul Papă Ioan-Paul al II-lea, au deschis scrisoarea de reconciliere adresată episcopilor germani: Cerem și oferim iertare. Și noi cerem și oferim iertare colegilor noștri", a declarat Valentin Lungu.

Vezi şi: Confruntarea deceniului: Mihai Gâdea versus Traian Băsescu! Anunțul făcut de șeful Antena 3

De asemenea, Comitetul Director a decis ca Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei să manifeste deschidere maximă față de românii de dincolo de granițele țării, care vor fi invitați să se alăture idealului revenirii la tradițiile regalității române. În plus, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au reiterat decizia neimplicării în disputele politice. A.N.R.M. nu va susține nici o formațiune politică. În schimb, va propune tuturor actorilor politici din România și din Republica Moldova susținerea unui pact pentru bună guvernare. Acesta va cuprinde criteriile respectării statului de drept, a independenței Justiției, a libertății de conștiință și a libertății presei, integritatea politicienilor și accesul nediscriminatoriu la serviciile publice precum Educația și Sănătatea, precum și dreptul la un mediu sănătos.

Așa să ne ajute Dumnezeu! Trăiască Regele!", se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Mircea Badea, tun la pariuri: ”Asta e! S-a intamplat din nou… Morman!!!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.