Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul şef al Trezoreriei SUA vrea o reformă fiscală semnificativă până în luna august

twitter.com
Donald Trump CIA

Noul secretar al Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a detaliat joi planurile economice ale administraţiei Trump, promiţând o creştere de 3% în 2018 şi modificări semnificative pe planul fiscal şi al dereglementării, informează AFP şi Reuters. "Suntem decişi să adoptăm o reformă fiscală, va fi una semnificativă şi va fi concentrată pe reduceri de taxe pentru veniturile medii, simplificare şi creşterea competitivităţii taxelor pe companii comparativ cu restul lumii", a declarat Steven Mnuchin într-un interviu acordat CNBC în primul său interviu televizat de la preluarea funcţiei de şef al Trezoreriei SUA în urmă cu o săptămână. "Vrem să realizăm acest lucru până la vacanţa din luna august", a adăugat Mnuchin.

Anterior, preşedintele SUA, Donald Trump a promis că până în luna martie va dezvălui un plan "fenomenal" destinat reducerii taxelor pentru companii, anunţ care a dus la creşterea burselor la un nivel record în ultimele săptămâni. În replică, Steven Mnuchin a precizat că planul este în continuare studiat. "Analizăm în mod serios acest plan, sunt unele aspecte cu privire la care suntem preocupaţi dar există şi unele aspecte care ne plac. Va fi ceva concentrat pe creştere, am ascultat îngrijorările oamenilor şi le vom lua în considerare", a precizat Steven Mnuchin. Şeful Trezoreriei s-a declarat încrezător că planul de reformă fiscal va ajuta la stimularea ritmului de creştere a economiei americane la peste 3% până la finele lui 2018 de la 1,6% în 2016. Efectele reformei fiscale şi dereglementării asupra creşterii economice nu se vor face resimţite însă decât la începutul anului următor, a adăugat Mnuchin.

În schimb, atât Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) cât şi Fondul Monetar Internaţional estimează că în 2018 economia americană va înregistra o creştere de 2%. Întrebat despre aceste diferenţe de prognoză, Steven Mnuchin a apreciat că Rezerva Federală îşi realizează estimările pe baza statu quo-ului, fără a lua în calcul reformele ce urmează să fi adoptate. De asemenea, având în vedere dobânzile reduse existente pe piaţă în prezent, Steven Mnuchin a spus că a cerut Trezoreriei SUA să analizeze fezabilitatea emiterii unor titluri de stat cu maturitatea la 50 şi chiar 100 de ani. În prezent, Trezoreria SUA emite titluri de stat cu maturitatea de maxim 30 de ani. În schimb, Franţa şi Canada s-au împrumutat deja pe piaţă pe 50 de ani, iar Mexicul a emis titluri de stat cu maturitatea la 100 de ani, conform Agerpres.

Steven Mnuchin, 54 de ani, este al treilea bancher de la Goldman Sachs plasat în fruntea Trezoreriei cu începere din anii 1990.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.