Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul şef ANAF, fost ofiţer SRI. CV-ul şi averea acestuia

anaf

Premierul Dacian Cioloș la numit joi pe Daniel Diaconescu în funcţia de preşedinte interimar al ANAF. Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, urmăriți penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Daniel Diaconescu are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene. Până în acest moment a ocupat funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Sub coordonarea sa și în cadrul proiectului de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, acesta a contribuit la implementarea unor proiecte de creștere a conformării voluntare prin mijloace moderne de administrare. A fost manager al proiectului pilot de reducere a muncii nedeclarate și subdeclarate derulat în 2014 și extins la nivel național din 2015, potrivit Agerpres.

Înainte de a ajunge la ANAF, Dicaonescu a fost ofiţer SRI Argeş şi, ulterior, ofiţer al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul SRI. Informaţia a fost confirmată, pentru STIRIPESURSE.RO, de cabinetul noului şef ANAF. De la SRI, a ajuns în Corpul de Control al premierului Adrian Năstase.

În perioada 2005-2009, Daniel Diaconescu a condus Direcția Analiză Date din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire și combatere a fraudării asistenței financiare europene în România. În intervalul indicat, Departamentul de Luptă Antifraudă a înregistrat rezultate notabile, recunoscute de Oficiul European pentru Lupta Antifraudă.

Este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administrație publică europeană.

Potrivit declaraţiei sale de avere din mai 2015, noul şef al Fiscului a avut un venit anual de 87.036 lei din funcţia de director general, ceea ce înseamnă că a primit un salariu de circa 7.200 lei pe lună. În declaraţia din mai 2011, venitul anual se ridica la 78.870 lei, potrivit Mediafax.

El a mai câştigat în 2014 o indemnizaţie de 17.837 lei de la Compania Naţională Loteria Română pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie.

Diaconescu deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane în judeţul Argeş, unul de 4.400 metri pătraţi din anul 2004, iar celălalt cu o suprafaţă de 2.648 metri pătraţi, din anul 2010. Totodată, cei doi au un apartament în Bucureşti de 81 metri pătraţi, din anul 2006, iar soţia mai are o casă de locuit în Valea Mare din anul 1988, cu o suprafaţă de 88 metri pătraţi.

Noul şef al ANAF are două autoturisme, un BMW din anul 2009 şi un Peugeot din 2012.

Diaconescu mai figurează în declaraţia de avere cu un credit contractat în 2007, în valoare de 38.000 euro, cu scadenţă în 2032.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.