Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul șef Disney insistă să bage ideile LGBT în filmele pentru copii

cnbc.com
bob iger

CEO-ul Bob Iger le-a spus luni angajaților că incluziunea și acceptarea se numără printre "valorile de bază" ale povestirilor companiei. Remarcile vin după ce Disney s-a confruntat cu critici sub conducerea anterioară a lui Bob Chapek pentru modul în care a gestionat proiectul de lege "Don't Say Gay" din Florida, care a interzis instruirea privind orientarea sexuală și identitatea de gen de la grădiniță până la clasa a treia. Recenta includere de către Disney a unor personaje gay fără echivoc în filmele de animație a atras, de asemenea, critici din partea activiștilor anti-LGBTQ, anunță cnbc.com.

"Această companie spune povești de 100 de ani, iar aceste povești au avut un impact semnificativ și pozitiv asupra lumii, iar unul dintre motivele pentru care au avut un impact semnificativ și pozitiv este că una dintre valorile de bază ale poveștilor noastre este incluziunea, acceptarea și toleranța, iar noi nu putem pierde acest lucru", a declarat Iger luni.

Iger a mai spus că unele subiecte care s-au dovedit a fi controversate nu ar trebui să fie considerate politice. "Nu cred că atunci când spui povești și încerci să fii un bun cetățean al lumii, asta este politic", a spus el, potrivit unor surse care au audiat evenimentul și care au cerut să rămână anonime, deoarece nu a fost deschis publicului.

În cazul proiectului de lege din Florida, Chapek a declarat că inițial a decis să nu se pronunțe asupra măsurii pentru că a vrut să lucreze "în spatele scenei" pentru a se implica cu legislatorii. Cu toate acestea, tăcerea sa i-a făcut pe mulți dintre oponenții proiectului de lege să creadă că Disney se complace.

Când, ulterior, Chapek s-a pronunțat împotriva proiectului de lege, declarațiile sale au înfuriat legislatorii din Florida, inclusiv pe guvernatorul Ron DeSantis, ceea ce a determinat statul să adopte un proiect de lege care ar fi dizolvat Reedy Creek Improvement District al Disney, care a fost înființat în 1967 pentru ca firma să poată dezvolta infrastructura și să fie responsabilă în primul rând pentru costul serviciilor municipale, cum ar fi energia electrică, apa și protecția împotriva incendiilor.

Măsura de retorsiune, care urmează să intre în vigoare în iunie 2023, înseamnă că Disney va trebui acum să treacă prin comitatele locale pentru aprobarea proiectelor de construcție, cum ar fi hotelurile și extinderile parcurilor tematice. De asemenea, aceasta înseamnă că județele locale vor deveni responsabile pentru toate serviciile municipale și datoriile districtului.

Luni, Iger le-a spus angajaților că încă se pune la curent cu viitoarea dizolvare a districtului Reedy Creek. "Mi-a părut rău că am fost târâți în această bătălie și nu am idee exact care sunt ramificațiile ei", le-a spus el angajaților.

În plus, Iger a abordat planurile anunțate anterior de companie de a reloca peste 2.000 de locuri de muncă din California în Florida, menționând că mutarea a fost amânată până în 2026 și că firma încă finalizează detaliile privind locurile de muncă ce vor fi transferate. El a precizat că nu revine asupra deciziei de a muta aceste locuri de muncă, dar că analizează propunerea de relocare.

O altă mare controversă a implicat studiourile de animație ale Disney, care au început să includă mai multe personaje LGBTQ ca parte a eforturilor Pixar și Disney Animation de a produce povești care să includă o gamă mai diversă de personaje și culturi.

Înaintea lansării din iunie a filmului "Lightyear", compania a ținut prima pagină a ziarelor după ce creativii Pixar au reușit să reintroducă un sărut între persoane de același sex care fusese tăiat din film. Cea mai nouă lansare a sa de animație, "Strange World", include, de asemenea, un personaj principal care este homosexual și care se îndrăgostește de un băiat din film.

Disney a fost lăudată pentru includerea unor astfel de personaje, dar mulți au considerat că firma nu a făcut suficient pentru a susține deciziile atunci când a primit reacții negative din partea unor critici conservatori.

Luni, Iger a indicat filme precum "Black Panther" și "Coco" drept exemple de proiecte Disney care "au schimbat lumea în bine". Iger a spus că deciziile creative ale companiei nu vor face pe toată lumea fericită, dar că studiourile sale nu își vor diminua valorile de bază.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.