Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu doar politicienii sunt interziși în SUA: Ei sunt artiștii celebri cu viza retrasă

viza sua

Ambasada Statelor Unite a luat decizia de a retrage vizele mai multor artişti care au întreţinut în ultimii ani podul cultural dintre România şi SUA!

Citește și: Americanii au publicat poze cu Simona Halep goală

Printre cei “refuzaţi la import” se numără Raoul, Adrian Enache, Jean de la Craiova, Cristian Rizescu, Maria Dragomiroiu, Stelian Petcu, Paul Stângă, George Târgovişteanu şi Nicola, iar vinovat de asta ar fi un impresar american.Şansa ca românii stabiliţi peste Ocean, cu dor de distracţie ca acasă, să se bucure de prestaţia anumitor solişti la petrecerile lor - majoritatea banchete organizate în sălile de ceremonie ale bisericilor ortodoxe şi ale restaurantelor cu specific românesc - a fost spulberată.

Citește și: Bătaie între polițiști și activiști în Centrul Vechi din București / VIDEO

Brusc şi fără vreun avertisment. Iar asta, pentru că Ambasada SUA în România le-a interzis accesul pe teritoriul american.

La baza deciziei oficialilor ar sta, cred artiştii rămaşi fără viză, o reclamaţie făcută de Branislav “Branko” Podrumedic, un sârb stabilit peste Ocean pe la mijlocul anilor ’80 şi devenit de mulţi ani cetăţean american.

El e patron de restaurant cu specific românesc şi, de bună vreme, impresar, coordonând mai multe turnee în centrele comunităţilor din Statele Unite şi Canada.

Conform cântăreţilor în cauză, Branko ar încerca să pună monopol pe activitatea concertistică românească de peste Ocean, iar faptul că artiştii ar putea rupe exclusivitatea cu el şi l-ar putea sări la viitoarele turnee l-a determinat să-i reclame.

În consecinţă, după analizarea plângerii, ambasada a concluzionat că vedetele noastre câştigă averi cântând pe pământ american, drept pentru care a retras mai multe vize turistice. Pe viitor, cântăreţii şi instrumentiştii români ce doresc să viziteze diaspora o pot face numai după ce vor obţine vize de lucru pentru artişti profesionişti, scrie libertatea.ro

Deşi nu vor să comenteze decizia, “rejectaţii” au tocmit un jurist care să-i reprezinte într-o audienţă la ambasadă, pentru a primi lămuriri şi a-şi face dreptate.

Anul acesta, actele incomplete ale membrilor trupei sale i-au dat programul peste cap lui Connect-R. A trebuit să se reprogrameze la ambasadă, pentru o nouă încercare de a obţine viza de America, iar din această cauză, şi-a început turneul în Statele Unite cu o săptămână întârziere.

În urmă cu şase ani, mai mulţi artişti care urmau să cânte la un festival românesc au rămas acasă din cauza lui Sorin Brotnei (Akcent).

Deşi era înregistrat pentru viză de muncă la ambasadă, el a solicitat viză de turist pentru el şi iubita lui de atunci. Naivitatea şi insistenţa l-au costat retragerea vizei de lucru, iar colegii săi - Adi Sînă şi Mihai Gruia, dar şi Andreea Bănică, Lucian Mitrea şi Florin Petrescu “Axinte” - au preferat să rămână acasă decât să suporte ruşinea unui spectacol incomplet.

Despre Adrian Minune umblă vorba că ar avea interdicţie pe viaţă în America, din cauza unui personaj dubios, care a intrat în ţară pe lista de trupeţi a artistului şi apoi a săvârşit acte infracţionale.

A ştiut ori nu de isprăvile individului, celebrul manelist a căzut drept vinovat şi a rămas cu un mare of, el fiind unul dintre cei mai iubiţi solişti în rândul comunităţilor române.

Ultrasolicitat pentru turnee care i-ar putea aduce averi în dolari, Adrian Minune e nevoit acum să refuze politicos ofertele, încercând să ţină ascuns secretul său compromiţător.

Pe 1 mai, Alexandra Stan ar fi trebuit să susţină un spectacol într-un club din New York. Negocierile privind onorariul au decurs perfect şi organizatorii au tipărit afişele, dar chiar înaintea plecării, artista a realizat că-i expirase viza de lucru, fapt ce nu i-ar fi permis să cânte şi să încaseze bani pentru asta...

În disperare de cauză, patronii localului l-au contactat pe Keo, care, culmea, nu a mai ajuns nici el la petrecere, fix din acelaşi motiv...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.