Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu e bine să bei doar apă îmbuteliată: Care este motivul

adevarul.ro
apa imbuteliataaaaa

Se pare că nu este indicat să renunţăm definitiv la apa de la robinet. În urma unor studii, s-a demonstrat că cei care consumă doar apă îmbuteliată ajung, în timp, să aibă o carenţă mare de magneziu. Şi asta le va pune în pericol sănătatea.

Medicii ne avertizează că această carenţă poate duce la numeroase simptome neplăcute. Printre cele mai întâlnite se regăsesc durerile musculare şi articulare, greaţa, ameţelile, palpitaţile, convulsile şi oboseala permanetă.

Citește și: Nereguli la Institutul 'Ana Aslan'. Ministerul Sănătății a sesizat Parchetul

La ce ajută atât de mult magneziul? În primul rând, el ne ajută să ne menţinem sănătoşi. E bine să ştim faptul că magneziul este esenţial pentru sănătate, reglând ritmul cardiac şi tensiunea arterială, dar şi având grijă ca oasele să se păstreze într-o stare perfectă.

De asemenea, și apa de la robinet este o sursă importantă de magneziu. Din păcate, apa îmbuteliată nu conține atât în cantități mari această substanță. Așa că, ar fi bine să nu renunțăm în totalitate la apa potabilă din locuința proprie care se pare că are și ea avantajele ei.

Bineînțeles ar fi indicat ca înainte să o consumăm să o testăm. Astfel, ne vom asigura că este bună de băut, anunță clicksanatate.ro.

Consumul de cafea, alcool, cereale rafinate şi zahăr stimulează îndepărtarea magneziului din organism, prin funcţia rinichilor. În acest sens, încercați să consumați aceste alimente cât mai rar și în cantități cât mai mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.