Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu e glumă: Covor roşu de 4 km pentru un şef de stat, înaintea unui discurs pro-austeritate

covor rosu egipt

Reţelele de socializare au avut în ultimele două zile o nouă temă preferată pentru ironii, după ce preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a inaugurat un complex pentru persoanele sărace. În drum spre eveniment, coloana oficială a preşedintelui s-a deplasat pe un covor roşu de 4 kilometri. Mai mult, în cadrul evenimentului, Abdel Fattah el-Sisi a ţinut un discurs în care a susţinut măsurile de austeritate şi a vorbit despre nevoia de a "strânge cureaua", informează CNN.

Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, într-o suburbie a oraşului Cairo, capitala Egiptului. Purtătorul de cuvânt al armatei, Ehab El Qahwagy, a combătut criticile la mai multe televiziuni, afirmând că respectivul covor este făcut dintr-un material uşor şi se află în uz de trei ani.

"A fost folosit la toate sărbătorile naţionale. Creează o imagine bună în lume. După fiecare utilizare este înlăturat şi pregătit pentru următoarea sărbătoare. Nu este scump", a declarat Qahwagy.

Preşedintele Sisi a venit la putere pe fondul tensiunile de după "primăvara arabă" din Egipt, din 2011, după înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak. După înlăturarea lui Mohamed Morsy, primul preşedinte democratic ales al Egiptului, în 2013, Sisi a schimbat poziţia de ofiţer militar de rang înalt cu cea de preşedinte.

Mai mult de 25% din populaţia Egiptului trăieşte în sărăcie, potrivit unui raport întocmit de ONU în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.