Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu e liniște în partidul lui Băsescu: UNPR-iștii apelează la Codul Penal

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

UNPR refuză să se „topească” în PMP, în ciuda faptului că ultimul președinte al formațiunii a devenit deputat din partea partidului condus de Traian Băsescu. Fuziunea dintre cele două partide nu este încă definitivă, iar unii progresiști mai speră să-și recupereze stindardul.

Fostul deputat Ion Răducanu, vicepreședinte UNPR înainte de fuziune, lansează noi acuzații la adresa lui Valeiu Steriu, fostul președinte al partidului înființat de Gabriel Oprea. După ce o parte dintre membrii UNPR au votat revocarea fuziunii și au încercat înregistrarea deciziei în instanță, tabăra pro-fuziune încearcă să le zădărnicească planurile, susține Răducanu.

Vezi și: Cu pași repezi spre MODELUL pdl-ist. Ce i-a ANUNȚAT Turcan pe `rebelii` din partid

„Deși deputatul și președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară Valeriu Steriu Andrei nu mai este membru al UNPR, din ziua în care și-a depus candidatura la alegerile parlamentare pe listele popularilor, ca membru al acelui partid, continuă cu inconștiență și iresponsabilitate să semneze documente, cereri de intervenție și contestații în numele și pentru partidul progresist în calitate de președinte, săvârșind cel puțin una din următoarele infracțiuni prevăzute de Noul Cod Penal – art. 258 – uzurparea de calitați oficiale; art. 300 uzurparea funcției; art. 322 – falsul în înscrisuri sub semnătură privată; art. 323 uzul de fals; art. 326 – falsul în declarații”, declarată Răducanu pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: Sorina Matei îl DESFIINȚEAZĂ pe Sebastian Ghiță: Motivul întâlnirii dintre fostul deputat și Coldea

Fostul deputat, președinte UNPR Timiș, scrie și pe blogul personal că „fostul președinte UNPR Steriu Valeriu, actual președinte executiv al PMP, trebuie să dea socoteală activului de partid al UNPR pentru cel puțin două fapte săvarșite în timpul mandatului său:

- Cheltuirea sumei de 96.000 euro provenită din subvenții AEP în primăvara 2016 – după bunul plac – fără a justifica cu documente, necesitatea, oportunitatea și legalitatea acestor cheltuieli, refuzând să predea documentele contabile, intrând astfel sub incidența NCP, 297 abuzul în serviciu; art.295 delapidare; art. 307 –deturnare de fonduri.

- Privarea celor 16 ORGANIZAȚII JUDEȚENE UNPR – de dreptul legal de a li se rambursa cheltuielile electorale din campania de la alegerile locale, în sumă de 1.047.190 lei, din cauza neglijenței, iresponsabilității și inconștienței președintelui UNPR, care împreună cu mandatarul finaciar trebuia să depună documentele justificative la termenul și în forma prevăzută de lege, intrând astfel sub incidența NCP 298 neglijență în serviciu; art. 244 înșelăciune coraborată cu infracțiunile prevăzute de Legea 334/2006, privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.”

Ion Răducanu mai susține că UNPR mai are încă 100.000 de membri fidei, în frunte cu cei 1200 de aleși locali care au respins fuziunea cu PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.