Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu e păcăleală: Apa și gazele se SCUMPESC de la 1 aprilie

scumpiri

Ziua Pacalelii vine cu noi scumpiri! ApaNova a anuntat ca schimba modalitatea de calcul a tarifului la apa. Astfel, bucurestenii vor plati cu 7-8 bani mai mult pe metrul cub de apa consumat. In acest moment, tariful pe metrul cub este de 5 lei si 60 de bani.

Scumpirile vor avea loc si in alte orase. Pe lista scumpirilor urmeaza gazele si energia electrica.

Citeste si: Detaliu interesant! Cum a colaborat o firmă fondată de Ghiță cu MAI-ul din Serbia

In medie, un bucurestean consuma aproape 12 metri cubi de apa pe luna. De la 1 aprilie va plati cu aproape un leu mai mult lunar. Reprezentantii ApaNova sustin ca au fost obligati sa creasca tariful la canalizare, dar l-au scazut pe cel pentru livrarea apei. Problema este ca TVA pentru canalizare este dublu, astfel ca in final, clientii platesc mai mult.

Nu doar bucurestenii vor plati mai mult pentru apa consumata. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice si alte companii de distributie a apei au cerut modificarea tarifelor la Iasi sau Alba Iulia.

Se anunta scumpiri si la gaze. Deputatii au amanat liberalizarea pietei gazelor programata la 1 aprilie, insa nu au anulat-o.

Dupa liberalizarea pietei se vor scumpi si gazele, sustine ANRE. Astfel pentru un apartament cu doua camere, fara centrala termica veti plati cu 50 de lei mai mult. In cazul aceluiasi apartament, dar cu centrala termica factura anuala va creste cu 240 de lei.

Si nu este totul. La vara ANRE discuta si tarifele la energie electrica. Astfel ca este posibil ca acestea sa creasca si pentru consumatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.