Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu exista bunăstare fără securitate

Comunicat de presă

30 iunie 2015

Institutul Social Democrat “Ovidiu Șincai” condamnă ferm atacurile teroriste, crimele odioase pe care le vedem desfășurându-se în fața noastră în ultimul timp.

Zeci de oameni nevinovați au căzut pradă setei de sânge a unor animale ce nu se pot numi oameni. Tunisia, Franța, Kuwait. Altare de jertfa și război. Nu există ideal care să justifice măcelărirea semenilor. Nimeni și nimic nu poate justifica în vreun fel astfel de acte. Ele trebuie condamnate, pedepsite și mai ales prevenite.

Si de aceasta dată, reacția statelor europene și a instituțiilor uniunii este slabă și superficială. Declarații patetice, electorale și atât! Daca vom continua să susținem acest mod politicianist și ieftin de a gestiona problemele majore cu care ne confruntăm, noi, Europa, vom ajunge un mall din care acești criminali să își aleagă marfa din raft fără să plătească!

Nu exista bunăstare fără securitate. Cele doua deziderate trebuie sa se întrepătrundă în viziunea Institutului Social Democrat pentru a asigura cadrul de existentă al cetățenilor europeni și nu numai.

Justiție, crimă, securitate și drept la viață se numesc la fel atât în cadrul Uniunii Europene cât și în afara ei. Au același sens și aceeași importanță.

Valorile care ne unesc ca europeni și stau la baza constructului comun sunt pacea și respectarea demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept și respectarea drepturilor omului. Suntem cu toții datori să luptăm pentru transpunerea lor în practică în orice moment și în orice situație.

Este timpul ca Europa să-și asume destinul și să lupte pentru a elimina cauzele care duc la astfel de acte iresponsabile. Mimarea revoltei nu este cu siguranță suficientă, nu-i va aduce înapoi pe cei care și-au pierdut viața și nu-i va opri pe cei care vor vrea să repete astfel de gesturi oribile. Orice semn de slăbiciune al Europei in acest moment poate fi fatal. Este responsabilitatea noastră a tuturor să învățăm aceasta lecție și să facem tot ce este necesar pentru ca astfel de acte să nu se mai poată produce.

Romania are o imensa oportunitate si șansa de a se diferenția acum. De a așeza pe masa politicii europene "acțiune" și inițiativă. Din păcate, președintele nostru este preocupat sa îl curețe de scame pe Cameron si sa distrugă principiile pe care s-a construit Europa, cedând drepturi fundamentale și aruncând cetățenii romani în spațiul periculos al discriminării cronice! Diplomația românească a fost întotdeauna in vremurile dificile un model de creativitate, acțiune si rezultate pozitive. Credem că a venit momentul să își amintească că deține aceste calități incontestabile!

Fără acțiune politică și de securitate concertată vom ajunge sa privim în permanență cu frică peste umăr, sa ne temem ca valorile și principiile fundamentale pentru care Europa și europenii au luptat și lupta în continuare ajung sa fie „perisabile”.

Sa nu uităm: pentru a avea pace ar trebui sa fim pregătiți de război!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.