Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu ne vindem țara, o lăsăm să dispară de la sine!

monument

Educația, cultura, identitatea noastră ca popor, patrimoniul național au constituit în ultimii 26 de ani teme de campanii la fiecare scrutin electoral. Am avut Pacte pentru educație și copii noștri învață tot în școli fără canalizare și căldură. Am avut Primari Generali care au avut tupeul să înscrie Bucureștiul în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii 2021. Ne aducem aminte că suntem români și suntem mândri de acest lucru doar la parada de 1 Decembrie. Strigăm de 26 de ani că Nu ne vindem țara! , dar alegem de fiecare dată răul cel mai mic și nu oameni cu proiecte concrete.

În ceea ce privește Capitala, noi, bucureștenii, am ales până acum borduri, panseluțe, autostrăzi suspendate și niciodată nu am făcut alegerea pornind de la satisfacerea unor nevoi simple: trafic, sistem de  termoficare, mediu, educație, cultură. Spun asta gândindu-mă doar la ultimele alegeri locale. Unde bucureștenii, printre care și eu, recunosc, ne-am îngrămădit să punem ștampila fără să punem prea multe întrebări. Oare cu banii aruncați pe geam sau furați în ultimii patru ani , bijuteriile de mai jos ar fi putut fi consolidate, renovate și integrate în circuitul turistic? Eu cred că da!

În campania internă pe care am avut-o în Sectorul 1 am vorbit despre transparență și stimularea implicării cetățeanului în luarea deciziilor, astfel încât locuitorii Sectorului 1 să știe pe ce se cheltuie bugetul local și să poată decide în privința priorităților conținute în acesta. Cred în continuare că acesta este singura modalitate viabilă de guvernare locală. Și dacă treptat, cu pași mărunți, transparența cheltuirii banului public devine o stare de normalitate, la orice nivel, în ceea ce privește implicare voastră, a cetățenilor, va trebui să o cereți. Pentru că, dacă voi nu o cereți, puțin probabil că cineva vă va întreba. Mai mult decât pentru a bifa eventual un text dintr-o lege.

De aceea, vă îndemn să-i întrebați pe candidați cum și în cât timp  Bucureștiul, capitală europeană, va renova, pune în valoare și introduce în circuitul turistic bijuteriile arhitectonice de care toți administratorii de până acum și-au bătut joc. Bombardați-i cu întrebări, când îi prindeți pe stradă, în emisiuni, pe facebook sau pe site-urile proprii.  Și în funcție de răspunsurile primite votați!

În ce mă privește, pe acest subiect, al situației clădirilor monumente istorice , voi adresa o interpelare Ministrului Culturii. Voi reveni cu răspunsul Ministrului și împreună vom vedea ce este de făcut. pentru ca toate aceste bijuterii istorice să ajungă acolo unde le este locul... arătate, lăudate, ridicate la adevărata lor valoare!

Sursa foto: www.cronicipebune.ro Mulțumiri domnului Silviu Iliuță pentru efortul de a pune laolaltă toate aceste minuni ale Bucureștiului.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.