Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu o să-ți vină să crezi cât de neigienici sunt şlapii!

slapi

Papucii de plaja pot transporta pâna la 18.000 de bacterii, pregatite sa infesteze ranile de pe picioare sau calcâiele crapate. Medicii trag un semnal de alarma si spun ca persoanele care poarta frecvent astfel de încaltari risca sa se îmbolnaveasca.

Conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Miami, bacteriile ultrarezistente ar fi gata să invadeze rănile şi călcâiele uscate de vară şi de frecarea cu tălpile de plastic.

Cercetătorii au descoperit şi dovedit totodată că şlapii purtaţi într-o toaletă publică ies cu 13.900 de bacterii suplimentare, printre ele numărându-se şi stafilococul, E.Coli sau bacteriile fecale. Expertul new-yorkez în microbi, dr. Philip M. Tierno, afirmă că şlapii ar putea dăuna sănătăţii şi chiar ucide.


Mai mult decât atât, se pare că microbii pe care îi "adună" papucii ar avea şi un efect nefast asupra articulaţiilor plantare. Dr Tariq Khan spunea că purtatul şlapilor necesită o contracţie a degetelor mari la fiecare pas, contrar fiziologiei, care ar favoriza deformarea acestora.

Astfel, flexibilitatea şlapilor şi absenţa susţinerii piciorului ar provoca o lăsare a arcadei plantare, care s-ar traduce prin dureri la călcâi şi la arcadă, care ar fi prea solicitată. Specialiştii recomandă să ne schimbăm şlapii în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.