Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul atacurilor asupra centrelor pentru refugiaţi a crescut semnificativ în Austria

austria harta

Atacurile asupra centrelor pentru refugiaţi în Austria s-au înmulţit semnificativ în 2016, numărul total de cazuri înregistrate în 2015 fiind deja atins în primele şase luni ale acestui an, conform unor date oficiale făcute publice sâmbătă, transmite AFP. 

În prima jumătate din 2016, 24 de atacuri au fost înregistrate, comparativ cu 25 în 2015, a anunţat ministrul de interne Wolfgang Sobotka, audiat în cadrul unei anchete parlamentare. 

Atacurile cuprind fapte precum incendii intenţionate, folosirea de acid, aruncarea de pietre în ferestre, graffiti rasiste sau naziste, precum şi publicarea pe internet a unor texte bazate pe ură. 

Potrivit deputatului de opoziţie Albert Steinhauser, din partea Verzilor, cel care a condus ancheta, "dezbaterea politică tumultoasă privind solicitanţii de azil" este la originea înmulţirii acestor atacuri. 

"Din moment ce dezbaterea politică este dominată de o atmosferă de intoleranţă, atunci nu este surprinzător că anumite persoane consideră că acest tip de atacuri sunt legitime", a declarat Steinhauser. 

Un număr record de 90.000 de persoane au cerut azil în Austria în acest an, una din cele mai mari rate pe cap de locuitor din Europa. 

FPÖ, unul dintre partidele de extremă dreapta europene cu electorat numeros, a făcut din criza imigranţilor tema majoră a campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale. 

Sondajele arată că Norbert Hofer, candidatul FPÖ, este umăr la umăr cu ecologistul Alexander Van der Bellen în perspectiva alegerilor de la 4 decembrie. 

Dacă Hofer ar câştiga, Austria ar deveni prima ţară din Europa care ar alege un preşedinte de extremă-dreapta după 1945. 

Noile alegeri sunt organizate în urma anulării scrutinului de la 22 iunie, câştigat de Van der Bellen la o diferenţă foarte mică în faţa lui Hofer. Partidul FPÖ a reuşit să invoce nereguli procedurale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.