Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de oameni de pe Terra va ajunge la 9,8 miliarde de locuitori în 2050 - ONU

www.jurnalistii.ro
oameni

Populaţia mondială va ajunge la un total de 9,8 miliarde de locuitori în 2050, a anunţat ONU într-un raport care estimează că India va depăşi China şi va deveni în curând cea mai populată ţară de pe planetă.

Locuită în prezent de 7,6 miliarde de persoane, Terra va avea o populaţie de 8,6 miliarde în 2030, 9,8 miliarde în 2050 şi 11,2 miliarde în 2100, potrivit estimărilor calculate de Departamentul de afaceri economice şi sociale din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează Agerpres.

India va deveni cel mai populat stat din lume peste aproximativ şapte ani, depăşind China din acest punct de vedere. Nigeria, care cunoaşte o creştere demografică foarte rapidă, va depăşi Statele Unite şi va ocupa poziţia a treia în topul ţărilor cu cele mai mari populaţii de pe Glob, în anul 2050.

Numărul de persoane în vârstă de peste 60 de ani se va dubla pe Terra în acelaşi interval (până în 2050). Populaţia vârstnică, potrivit aceluiaşi raport, va creşte de la 962 de milioane în 2017 la 2,1 miliarde în 2050 şi va ajunge la 3,1 miliarde în anul 2100.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.