Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de refugiaţi din Sudanul de Sud în Uganda a depăşit un milion

sudanul de sud

Numărul de refugiaţi ca urmare a luptelor din Sudanul de Sud a depăşit un milion în Uganda, a anunţat joi Înaltul comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), care a lansat un nou apel la ajutor comunităţii internaţionale, relatează AFP. Zeci de mii de persoane din Sudanul de Sud au fost ucise şi milioane au fost strămutate din cauza unui conflict care s-a declanşat în decembrie 2013, la mai puţin de trei ani de la independenţa ţării.

Mai mult de două milioane de sud-sudanezi în total au fugit în ţările vecine şi alte două milioane au fost strămutaţi. În Uganda, aproximativ 1.800 de sud-sudanezi au sosit în fiecare zi în ultimele 12 luni, a indicat UNHCR, precizând că peste 85% dintre aceştia sunt femei şi copii. Ceilalţi au fugit spre Sudan, Etiopia, Kenya, Republica Democratică Congo (RDC) şi Republica Centrafricană. 'Persoanele sosite recent continuă să vorbească de violenţa barbară, cu grupări armate care incendiază locuinţe cu civili în interior, ucid oameni în faţa familiei lor, comit agresiuni sexuale şi răpesc băieţi pentru a-i înrola cu forţa', se arată într-un comunicat al UNHCR, conform Agerpres.

Agenţia ONU a avertizat că odată cu sosirea a mii de refugiaţi se diminuează de la zi la zi cantitatea de ajutor care poate fi distribuită. UNHCR apreciază că va fi nevoie de 674 milioane de dolari (576 milioane de euro) în acest an pentru a ajuta refugiaţii în Uganda, dar semnalează faptul că numai o cincime din această sumă a fost până acum acordată. Programul Alimentar Mondial (PAM) a fost la rândul său forţat în iunie să diminueze la jumătate raţiile distribuite refugiaţilor sud-sudanezi în Uganda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.