Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul românilor decedaţi în cutremurul din Italia a crescut: Un nou bilanţ negru al victimelor

cutremur Italia 2

Veştile proaste din Italia continuă să vină pe bandă rulantă. Autorităţile au anunţat că numărul românilor decedaţi în seism au ajuns la zece persoane. Informaţia este oficială după ce a fost confirmată de autorităţile din Amatrice. Cadavrele conaţionalilor noştri au fost identificate de familie sau de apropiaţii care îi cunoşteau.

Vezi și: SCANDAL monstru în Italia după cutremur. Datele privind intensitatea ar fi fost falsificate/ VIDEO

Ultimul bilanţ oficial transmis de autorităţile din Italia este unul cutremurător. 290 de morţi şi 388 de persoane ranite. Sunt si alţi romani dati disparuti care sunt cautati in aceste ore, anunţă Antena 3.

___

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români. Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia este de zece persoane.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 16 persoane. Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți.

Vezi și: FOTO Klaus Iohannis a anunțat vizită privată în Germania. Unde a fost totuși surprins președintele

Vezi și: De ce se pleacă spre PRU. Secretul mișcării sfârșitului de vară în politica românească

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt în continuare pe teren, acționează în mod coordonat și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

Precizăm faptul că atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, în vederea acordării de asistenţă consulară cetăţenilor români afectaţi de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.