Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul sosirilor de migranţi a înregistrat o scădere semnificativă în Italia, însă rămâne ridicat în Spania

migranti

Numărul migranţilor ajunşi în Italia a scăzut semnificativ în luna august, chiar dacă sosirile în care s-au folosit rute alternative către Europa au rămas la un nivel ridicat, a informat luni Frontex, relatează DPA. Numărul migranţilor care au ajuns în Italia în august a scăzut cu 60% faţă de luna precedentă, în timp ce numărul sosirilor în Spania a rămas relativ mare - circa 2.400 -, iar numărul celor care au ajuns în Grecia pe Marea Mediterană a crescut, a precizat agenţia pentru protecţia frontierelor UE, conform Agerpres.

Cu un total de 12.200 de migranţi care au ajuns în UE în luna august, numărul persoanelor care au sosit în state membre ale blocului comunitar a fost de 142.700 în primele opt luni ale anului 2017 - o scădere cu două treimi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Circa 2.400 de persoane au ajuns în Spania în august, dublul numărului de sosiri comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. În total, 13.600 de persoane au ajuns în Spania în perioada ianuarie-august anul acesta, o creştere de trei ori faţă de aceeaşi perioadă în 2016.

Numărul migranţilor care au sosit în Grecia a crescut cu 25% comparativ cu luna iulie, ajungând la 4.200 în august. Cu toate acestea, cu 21.100 de sosiri în primele opt luni ale anului 2017, cifra reprezintă o zecime din sosirile înregistrate în aceeaşi perioadă în 2016. Italia a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de migranţi luna trecută, cu 4.500 de sosiri. În total, 99.800 de persoane au ajuns în Italia între ianuarie şi sfârşitul lunii august anul acesta, o scădere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.