Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul victimelor terorismului a crescut de şase ori într-un singur an

Numărul deceselor cauzate de terorism a crescut în 2015 de aproximativ şase ori faţă de anul anterior în ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în timp ce atacuri organizate sau inspirate de gruparea extremistă Statul Islamic s-au răspândit în întreaga lume, potrivit Indicelui Terorismului Global (GTI), relatează miercuri DPA.

Citeşte şi: Londra respinge speculaţiile şi dă asigurări în ceea ce priveşte Brexit-ul

Deşi intervenţia militară împotriva organizaţiilor Statul Islamic şi Boko Haram a avut ca rezultat o reducere cu 32% a deceselor cauzate de terorism în Irak şi Nigeria, datele GTI arată că numărul victimelor terorismului în ţările OCDE a crescut de la 77 în 2014 la 577 în 2015.

Majoritatea dintre acestea s-au înregistrat în Turcia şi Franţa - unde au avut loc două atacuri majore. În 21 din cele 34 state membre OCDE s-a înregistrat cel puţin câte un atac terorist.

Citeşte şi: Citeşte şi: Atac cibernetic în Marea Britanie de pe un site de matrimoniale

Steve Killelea, preşedinte executiv al Institutului pentru Economie şi Pace, a afirmat că există un model în profilul luptătorilor din ţările dezvoltate care aderă la organizaţia Statul Islamic şi reprezintă o ameninţare pentru multe ţări OCDE - persoane cu studii superioare, dar care au venituri mici şi care adesea se simt excluşi în propriile ţări, relatează agerpres.

Organizaţia Statul Islamic şi-a extins prezenţa globală, având ca ţintă 28 de ţări în 2015, faţă de 13 în anul precedent. Gruparea jihadistă a organizat anul trecut atacuri în 252 de oraşe diferite, atacuri soldate cu 6.141 de morţi, potrivit GTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.