Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele lui Crin Antonescu, invocat într-un dosar penal

crin nervos 1

Horea Uioreanu, fost preşedinte al CJ Cluj, pare să nu mai aibă şanse de scăpare în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Omul de afaceri Ioan Bene a recunoscut în faţa instanţei că i-a dat mită lui Horia Uioreanu 10.000 de lei. În schimbul banilor, fostul preşedinte al CJ i-a promis că îl va ajuta cu problemele de la Aeroportul Cluj.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost audiat în calitate de inculpat în dosarul de mită al lui Horea Uioreanu şi a recunoscut că i-a dat 10.000 de lei fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. "I-am dat 10.000 de lei lui Uioreanu. I-am plătit astfel avocații lui Uioreanu, pentru fiul său care era judecat pentru trafic de droguri", a declarat Ioan Bene, potrivit stiridecluj.ro, la audierile de la Tribunalul Cluj.

Vezi și: Un fost ministru LAUDĂ evacuarea Antenelor: 'O binecuvântare divină asupra României'

În depoziția sa, Ioan Bene a făcut şi unele dezvăluiri care conțin nume importante din politica românească. După alegerile locale din vara anului 2012, susține Bene, Horea Uioreanu, proaspăt ales președinte al Consiliului Județean Cluj, l-a abordat și i-a spus direct că are ceva "restanțe financiare de 50.000 de euro din campania electorală". "Am înțeles imediat mesajul. Eram prins în capcană. Aveam o singură soluție, să îi fac flagrant, dar nu sunt genul, și atunci am acceptat să plătesc, deși am acceptat cu greu acest lucru", a spus omul de afaceri, care este judecat la rândul lui pentru dare de mită.

Primă tranșă s-ar fi plătit în luna octombrie 2012, în valoare de 100.000 de lei. "Când avea nevoie de bani era foarte insistent și mă tot suna. Apoi, în 2013 i-am mai dat 40.000 de lei și 20.000 de euro. Erau bani din banii mei personali".

Vezi şi: Antena 3 și Antena 1 sunt EVACUATE de ANAF! Mihai Gâdea: 'Noi de ce nu putem plăti chirie?'

Conform sursei citate, Ioan Bene ar mai fi declarat că fostul șef al CJ Cluj l-ar fi asigurat că, dacă îl va sprijini cu bani, "toate problemele de la Aeroport vor dispărea".

Ioan Bene a mai povestit un episod de la finalul anului 2013, în preajma inaugurării noii piste de aterizare/decolare de la Aeroportul din Cluj Napoca, pe care firma lui a construit-o. „Spunea că are obligații pentru că va veni Crin Antonescu și toată trupa și mai avea nevoie de bani pentru protocoale. Cu această ocazie i-am mai dat 20.000 de lei", a spus Bene. La inaugurarea pistei au participat Crin Antonescu, Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu. Acesta a primit onorul de la garda de onoare și a fost prezent la momentul tăierii panglicii. Având voie să pună întrebări, fostul președinte al CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, nu a negat nimic din aceste declarații. Rezumându-se să prezinte anumite date tehnice legate de pista aeroportului, Uioreanu nu a scos un cuvânt legat de faptul că ar fi primit mită de la Bene.

Vezi și: Mihai Gâdea, decizie RADICALĂ după ce ANAF a anunțat evacuarea: Îmi pare rău, de acum...

Bene a mai declarat, în fața judecătorilor că, dacă ar mai fi pus o dată într-o astfel de situație, ar apela la căile legale și nu ar mai ceda presiunilor.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Citește și: Judecător CSM, anunț cheie despre DNA după evenimentul de la Antena 3: ”Se vor modifica cifrele”

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Vezi şi: ANAF a ajuns la Antena 3: ”Au venit să ne scoată din sediu”

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată şi omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită.

Citește și: SCANDAL SEXUAL monstru: Soția unui fotbalist și fiul unui viceprimar fac VIDEOCHAT / VIDEO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.