Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire CONTROVERSATĂ: Un cercetat penal a ajuns consilier la ANSVSA

twitter.com
sah

Seful Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor il are consilier chiar pe fostul director general care este cercetat penal. Geronimo Răducu Brănescu l-a ales sfătuitor pe Cristian Duicu, pentru cei 20 de ani de experienţă profesională pe care îi are. Dar Cristian Duicu este anchetat si chiar a fost arestat in octombrie 2014, pe când era în fruntea ANSVSA, Cristian Duicu a fost arestat de procurori pentru că ar fi instigat mai mulţi directori să falsifice documente pentru diagnosticarea cu boala vacii nebune a mai multor animale, transmite Digi24.

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, audiați la ÎCCJ

Cristian Duicu a fost numit consilier al directorului general al ANSVSA pe 12 ianuarie, printr-un ordin semnat de preşedintele instituţiei.

„La momentul încadrării la cabinetul demnitarului, domnul Duicu Cristian Ioan nu era înscris în cazierul judiciar, beneficiind astfel de prezumţia de nevinovăţie. Domnul Duicu Cristian Ioan nu a fost trimis în judecată pentru fapte care pun în pericol siguranţa naţională, ci pentru infracţiunea de abuz în serviciu. El a revenit în cadrul instituţiei noastre, după perioada de arest, prin hotărârea instanţei”, a precizat preşedintele ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu.

De numele fostului director general al ANSVSA, Cristian Duicu, se leagă scandalul privind muşamalizarea primului caz de boala vacii nebune. Subiectul a fost prezentat la „România furată”, în august 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.