Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O adolescentă din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei fetiţe de şapte ani

ciocanel judecator

O adolescentă de 16 ani din Marea Britanie a fost condamnată vineri la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei fetiţe de şapte ani, într-un caz care a generat multă emoţie în Regatul Unit, transmite AFP. "Gravitatea faptelor, uciderea unui copil, vorbeşte de la sine", a declarat judecătorul la proces. "Nivelul de pericol pe care îl reprezentaţi rămâne foarte ridicat", a adăugat el, adresându-se adolescentei, conform Agerpres.

Acuzata, care a susţinut că a fost vorba de omucidere din culpă pe un fond de responsabilitate diminuată, a apărut în sala de judecată prin videoconferinţă. În schimb, părinţii victimei au fost prezenţi la tribunal. Micuţa Katie Rough a fost găsită la 9 ianuarie a.c. pe un câmp din apropierea oraşului York din nordul Angliei cu răni grave la gât şi piept. A fost transportată la spital, unde i s-a constatat decesul. Cea care a sesizat autorităţile a fost chiar adolescenta, care avea 15 ani în momentul faptelor şi la sosirea poliţiei era plină de sânge şi avea asupra ei o armă albă.

Rapoartele psihiatrice prezentate în instanţă au stabilit că avea "credinţe iraţionale" şi suferea de probleme de sănătate mintală dinainte cu cel puţin un an de comiterea crimei. Potrivit avocatului său, ea a fost "ghidată de gânduri delirante că victima s-ar putea să nu fie fiinţă umană şi ar putea fi controlată de forţe ostile", având totodată convingerea că unele persoane sunt "roboţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.