Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară europeană abandonează banii fizici

lire

Marea Britanie vrea să abandoneze utilizarea banilor fizici. Datele Payments Council au arătat că plățile fără numerar primează în premieră faţă de utilizarea bancnotelor și monedelor și se așteaptă ca volumele de numerar să scadă cu 30% în urmatorul deceniu, scrie portalul de știri Business Insider.

Payments Council, organism care supervizeaza sistemul de tranzacții, a declarat că nu doar persoanele cu statul mediu sunt în favoarea tranzacțiilor electronice față de utilizarea fizică a banilor, ci și întreprinderile și instituții financiare, care toate opteaza pentru operațiunile de debitare și carduri de credit și transferuri de în dauna operațiunilor în numerar.

În fapt, utilizarea de numerar de către consumatori, întreprinderi și organizații financiare a scăzut la 48% din plățile de anul trecut. Aproape 4,4% dintre britanici au declarat că rareori fac uz de cash.

Payments Council a anunțat că în 2014 în Marea Britanie s-au înregistrat 18 miliarde de plăți în numerar, în valoare de aproximativ 250 miliarde de lire sterline. Grupul a remarcat plata în numerar este încă folosită în 80% din cazuri în pub-uri, cluburi și la chioșcurile de ziare.

Cu toate acestea, Victoria Cleland, casier-şef al Băncii Angliei, a cărei semnătură apare pe bancnote, şi-a exprimat îndoiala într-un interviu pentru BBC că banii fizici vor muri.

"Categoric nu", a spus ea, ca răspuns la faptul că plăţile în numerar vor fi eliminate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.