Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară în care România are trimiși sute de militari e pe cale să piardă războiul cu insurgenții

militari armata

Forţele de securitate afgane pierd teren în faţa insurgenţilor din Afganistan, potrivit unui report dat publicităţii vineri de Inspectorul special american pentru reconstrucţia Afganistanului (SIGAR), relatează DPA.

La sfârşitul lunii mai, guvernul controla 65,6% din districtele afgane, în scădere faţă de 70,5% în ianuarie 2016, menţionează raportul SIGAR, citând forţele americane în Afganistan.

Citește și: Cine e funcționarul cu 12 slujbe la stat în același timp. Ce venituri are

'Din cele 407 de districte din 34 de provincii, 268 de districte se află sub control sau influenţă guvernamentală, 36 de districte din 15 provincii se află sub controlul sau influenţa insurgenţilor şi 104 districte sunt în pericol', se notează în raport.

După ce misiunea de luptă a NATO s-a încheiat oficial în decembrie 2014, forţele naţionale de securitate afgane s-au confruntat cu pierderi puternice pe câmpul de luptă în faţa combatanţilor talibani, ceea ce a făcut ca statele membre NATO să încetinească recent ritmul retragerii trupelor rămase, notează DPA.

Citește și: Are 18 ani, dar și-a schimbat sexul: Povestea unui tânăr de 18 ani care a ajuns celebru după participarea la Românii au talent

În 2015, în jur de 7.000 de poliţişti şi soldaţi afgani au murit luptând împotriva talibanilor, în timp ce 14.000 au fost răniţi. În 2016, acest bilanţ este aşteptat să crească, susţin experţi în securitate.

În această săptămână, cinci militari americani au fost răniţi în apropiere de Kabul, în timp ce asigurau sprijin pentru forţele afgane într-o luptă cu combatanţi ai Stat Islamic, au confirmat joi forţele americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă dă vești proaste pentru PNL și PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.