Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O artistă din Ucraina 'pictează' cu gloanţe: Care este motivul

ucraina

O artistă din Ucraina a realizat o serie de opere de artă din gloanţe şi alte astfel de elemente adunate de pe frontul din estul Ucrainei, din zone în care sunt duse lupte sângeroase între separatiştii proruşi şi forţele ucrainiene. Săptămâna viitoare, Daria Marchenko, împreună cu un alt artist, Daniel Green, îşi va prezenta lucrările în Statele Unite, într-un turneu ce va include diverse locaţii, de la şcoli din Ivy League precum Harvard şi Yale, până la Muzeul Eli Broad din Los Angeles, în încercarea de a atrage atenţia asupra războiului din ţara sa, informează AFP.

Printre operele sale de artă se află şi ''Inima Războiului'', un tablou realizat din gloanţe, ce înfăţişează un om decapitat prin venele căruia pompează petrol.

Citește și: 550.000 de migranţi au rămas în Germania deşi li s-a respins cererea de azil

''Aceste tablouri îl reprezintă pe Vladimir Putin şi pe alţi dictatori'', a declarat Marchenko pentru AFP.

O altă operă de artă, intitulată ''Creierul Războiului'', înfăţişează o grenadă realizată din obiective foto şi semnifică propaganda rusească promovată de media pro-Kremlin.

''Oamenii mă întreabă: 'De ce lucrezi cu astfel de materiale?'. Acestea sunt picturile mele'', a spus artista referindu-se la proiectile. ''Ziua în care aceste lucrări vor dispărea, va fi cea mai fericită zi din viaţa mea'', a adăugat ea.

Marchenko a atras atenţia media, anul trecut, cu un portret de doi metri al preşedintelui rus Vladimir Putin, realizat din 5.000 de cartuşe de gloanţe. Acesta a fost intitulat ''Faţa Războiului''.

Artista a declarat că din cauza a ceea ce face ar fi fost ameninţată cu moartea. ''A existat o tentativă de asasinat. Şi s-a încercat răpirea mea'', a mai declarat aceasta pentru AFP, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.