Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bază a coaliţiei a fost atacată de gruparea Stat Islamic în sudul Siriei

foxnews.com
siria, harta, bombardament

Forţele aliate sub comandament american şi rebelii sireni au reuşit să oprească sâmbătă o ofensivă a grupării Stat Islamic (SI) contra uneia din bazele lor, aproape de frontiera iordaniană, a precizat duminică, într-un comunicat, coaliţia anti-SI, transmite AFP, relatează agerpres.

Acest atac împotriva bazei At-Tanf, în sudul Siriei, a implicat în special un vehicul capcană urmat de un grup de asalt de circa 30 de kamikaze îmbrăcaţi cu veste explozive. 

"Coaliţia şi forţele sale partenere s-au apărat deschizând direct focul asupra atacatorilor, înainte de a distruge vehiculele inamice şi combatanţii rămaşi cu ajutorul mai multor lovituri aeriene ale coaliţiei", a precizat aceasta. 

Forţele de opoziţie siriene care au participat la aceste operaţiuni sunt diferite de Forţele Democratice Siriene (FDS), cu baza în nordul Siriei. 

"În sudul Siriei, forţele voluntare siriene se ocupă în special de "curăţarea" deşertului Hamad de forţele SI, iar acestea au fost absolut esenţiale pentru a opri ameninţarea SI şi a păstra securitatea de-a lungul frontierei iordaniene", a mai arătat coaliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.