Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O celebră artistă de renume mondial a fost condamnată la închisoare

Montserrat Caballe

Soprana spaniolă de 82 de ani Montserrat Caballe a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 254.321 euro pentru evaziune fiscală, conform unui acord încheiat cu Parchetul şi aprobat marţi de un judecător, transmite AFP.

Judecătorul a suspendat executarea pedepsei cu închisoarea, aşa cum se obişnuieşte în Spania când persoane fără cazier judiciar sunt condamnate la mai puţin de doi ani de închisoare.

Citește și: Rareș Bogdan: Dragnea și Gheorghe Flutur sunt escroci, PNL, PSD, UNPR, UDMR - aceeași mizerie

"O condamn pe acuzata Montserrat Caballe, autoarea responsabilă din punct de vedere penal a unui delict împotriva finanţelor publice, la următoarele pedepse: şase luni de închisoare şi amendă de 254.321 euro", a scris magistratul din Barcelona.

Soprana de reputaţie internaţională cu o carieră strălucită de o jumătate de secol trebuie să mai plătească fiscului penalităţi de 72.202 euro. Faptul că a restituit autorităţii financiare suma datorată a fost luat în considerare ca o circumstanţă atenuantă. Din cauza vârstei şi a stării delicate de sănătate - după un accident vascular cerebral suferit în 2012 şi o comoţie cerebrală în 2013 -, artista a fost autorizată să participe la şedinţă prin videoconferinţă, de la domiciliu.

Citește și: Lege istorică promulgată de Klaus Iohannis: Vezi ce prevede

Ea a recunoscut în faţa judecătorului că a fraudat fiscul cu o jumătate de milion de euro în 2010, când a încasat sume pentru concerte susţinute în străinătate prin intermediul unei firme cu sediul în Andorra. Deşi locuia în Barcelona natală, soprana a pretins că are domiciliul în statul Andorra, care a fost retras în 2010 de la lista "gri" a paradisurilor fiscale stabilită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare economică (OECD).

Născută în 12 aprilie 1933 într-o familie modestă din Barcelona, Montserrat Caballe a devenit din anii 1970 una dintre cele mai celebre cântăreţe de operă din lume, scrie agerpres.ro

Citește și: SCANDALOS Ce conține, de fapt, cozonacul din magazine / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.