Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O celebră avocată din China a fost eliberată pe cauţiune

china

Avocata Wang Yu, ce fusese încarcerată în urmă cu un an, a fost eliberată pe cauţiune, a anunţat luni un canal de televiziune din Hong Kong apropiat de regimul de la Beijing, informează AFP. Wang Yu făcea parte din cei peste 200 de avocaţi şi militanţi arestaţi în iulie 2015 în timpul unui val de represiune de o amploare fără precedent în ultimii ani, care a suscitat numeroase reacţii internaţionale.

Ea a fost eliberată pe cauţiune 'în ultimele zile', a anunţat postul de televiziune Phoenix. Astfel de eliberări, extrem de rare în China, se traduc în general prin faptul că suspectul va continua să facă obiectul unei supravegheri atente, dar nu va trebui să facă faţă unui proces judiciar. Specializată în dreptul afacerilor, Wang Yu (45 de ani) decisese să apere victimele abuzurilor sexuale sau personalităţi precum Ilham Tohti, un intelectual uigur condamnat în 2014 la închisoare pe viaţă pentru separatism.

În luna iunie, avocatei i s-a decernat premiul Ludovic-Trarieux 2016 pentru drepturile omului, ce recompensează anual un avocat care ilustrează 'prin opera, activitatea şi suferinţele sale apărarea drepturilor omului'. Într-un scurt interviu televizat, Wang Yu a subliniat totuşi: ''Sunt chinezoaică. Nu accept asemenea premii şi nu o voi face nici în viitor'', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.