Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipa FMI vine marti la Bucuresti pentru a discuta despre rectificarea bugetara

fmi
Desi a fost anuntata pentru 30 iulie, rectificarea ar putea fi aprobata in august, in functie de rezultatele dialogului cu expertii straini.

Rectificarea bugetara, anuntata pentru 30 iulie, ar putea avea loc abia in august in functie de discutiile pe care Finantele le vor avea cu expertii FMI, dar, cu certitudine, va fi una negativa.

Programul de incasari nu a fost realizat, existand un minus de 2,5 miliarde lei prognozat pentru tot anul. In acelasi timp, cheltuielile trebuie majorate cu alte 2,5 miliarde lei, in special pentru plata unor arierate si a unor titluri judecatoresti. Prin urmare, cheltuielile unor ministere vor fi taiate semnificativ, vizate fiind, mai ales, Educatia siTransporturile. Sume mai mici vor fi luate si de la alte ministere.

De asemenea, o cheltuiala de 400 milioane lei programata pentru autostrada Comarnic-Brasov va fi anulata. Un motiv suplimentar pentru diminuarea cheltuielilor este reducerea incasarilor din CAS cu 1,2 miliarde lei, in ultimul trimestru, pentru care nu exista alta varianta de compensare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.