Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O elevă din România uimeşte NASA: Reuşită uimitoare a tinerei / FOTO

Romanca NASA 2

Ariana Zhao este eleva din România care a obținut anul acesta locul întâi la concursul NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul ,,Osiris,,. Ariana este elevă în anul 10 la Școala Internațională București (ISB) și pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiaților, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială, etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini , în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15000 persoane.

Vezi şi: Schimbare radicală a vremii: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

Proiectul ,,Osiris,, a fost trimis în California, iar specialiștii NASA l-au ales câștigător la categoria individual. ,, Să scriu despre colonizarea în spațiu a fost pentru mine o oportunitate extraordinară de a învăța despre viitor. Cercetând modul în care se face colonizarea, am dobândit numeroase cunoștințe despre știință.,, a declarat Ariana despre proiectul său. Desigur, ea a fost extrem de fericită când a aflat că a câștigat locul întâi, acest premiu fiind un imbold pentru ea în vederea participării și la alte competiții științifice dedicate elevilor.

Vezi şi: Avertisment dur la adresa CSM-ului: 'Avem dreptul la o justiţie independentă'

Ariana nu este singura câștigătoare de la ISB la concursul organizat de NASA. Echipa formată din elevii anului 10, George Váltás, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu și Maria Disli , a câștigat locul trei cu proiectul ,,Afrodita,,. ,, Este o performanță pentru școala noastră și țin să-i felicit în mod special atât pe elevii câștigători, care au depus un efort important pentru aceste rezultate deosebite, cât și pe profesorul Ali Cabas, care i-a îndrumat cu răbdare și pricepere în acest demers educațional de excepție.,, a declarat Sinan Kosak, director ISB.

Vezi şi: O nouă captură de senzaţie a DNA: Un celebru procuror a fost trimis în judecată pentru luare de mită

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.