Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a făcut hemoragie cerebrală la trei zile după vaccin și a murit: Este primul deces raportat de Japonia în urma unei vaccinări

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

O femeie japoneză în vârstă de peste 60 de ani a murit de hemoragie cerebrală la trei zile după ce i-a fost administrat vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii nipon, adăugând că este posibil să nu existe o legătură între cele două evenimente, relatează Reuters.

Femeia a fost vaccinată vineri şi se suspectează că a suferit o hemoragie cerebrală trei zile mai târziu, adică luni, potrivit ministerului. Aceasta este prima moarte raportată de Japonia în urma unei vaccinări, scrie agerpres.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

"Hemoragia cerebrală suspectată ca fiind cauza este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 şi 60 de ani şi în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale şi vaccinul anti-coronavirus", potrivit ministerului, care îl citează pe Tomohiro Morio, medic consilier al guvernului.

"Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să se adune mai multe informaţii şi făcută o evaluare în viitoarele grupuri de lucru", adaugă ministerul.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Oficiali ai Pfizer din Japonia nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului este consistentă în rândul grupurilor de vârstă şi etnice şi că nu există efecte secundare majore, semn că imunizarea poate fi utilizată pe scară largă în întreaga lume.

Autorităţile globale din domeniul sănătăţii au lăudat dezvoltarea rapidă de vaccinuri anti-COVID sigure şi eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecţiuni grave de sănătate să consulte mai întâi medicul.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

Japonia este ultimul membru al Grupului celor şapte ţări puternic industrializate (G7) care a început campania de vaccinare, la 17 februarie.

Până în prezent, ţara a primit trei transporturi de vaccin dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare în ţară, care îşi intensifică eforturile de combatere a infecţiilor în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de vară.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.