Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a fost numită premier în Grecia

Preşedintele Curţii Supreme a Greciei, Vassiliki Thanou, a fost numit premier interimar până la alegerile anticipate, prevăzute să aibă loc în septembrie, au anunţat joi într-un comunicat serviciile preşedintelui Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, relatează AFP.

'Depunerea jurământului de către noul premier va avea loc joi la 17.00 GMT' în timp ce noul guvern interimar va fi numit vineri, se arată în comunicat, care nu precizează data alegerilor, prevăzute a priori pentru 20 sau 27 septembrie, potrivit unor surse media.

Vassiliki Thanou, prima femeie în postul de premier în Grecia, urmează să asigure această funcţie până la data desfăşurării alegerilor. În vârstă de 65 de ani, Vassiliki Thanou a fost prima femeie preşedintă a Uniunii magistraţilor şi procurorilor înainte de a deveni preşedinta Curţii Supreme.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a anunţat săptămâna trecută demisia de la conducerea guvernului şi a cerut organizarea de alegeri anticipate. El a luat această decizie după sciziunea partidului său Syriza (stânga radicală), pe fondul unui nou acord convenit între Grecia şi Uniunea Europeană privind un nou împrumut acordat acestei ţări, în schimbul continuării măsurilor de austeritate.

După eşecul partidelor de opoziţie în încercarea de a forma un guvern de coaliţie, în ultimele zile, preşedintele ţării a decis să numească un guvern interimar pentru a organiza alegeri anticipate, potrivit prevederilor Constituţiei.

Alexis Tsipras a exclus miercuri formarea unui guvern de unitate naţională cu partidele de dreapta sau de stânga dacă nu obţine majoritatea absolută. 'Nu doresc să devin un premier care cooperează cu Noua Democraţie (dreapta), Pasok (socialişti) sau To Potami (centru stânga)", a subliniat el, cerând grecilor să dea majoritatea absolută partidului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.