Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie de afaceri din SUA a fost CONDAMNATĂ pentru SPIONAJ în China

BBC
Sandy Phan-Gillis

O americancă a fost condamnată pentru spionaj în China la trei ani şi jumătate de închisoare, o sentinţă care, cu toate acestea, ar duce în viitor la întoarcerea sa în Statele Unite, a anunţat miercuri o organizaţie de apărare a drepturilor omului, citată de AFP, potrivit agerpres.

Sandy Phan-Gillis, femeie de afaceri, a fost reţinută la 20 martie 2015 la trecerea frontierei spre Macao, după vizita unei delegaţii economice americane în China continentală.

Răspunsul Rusiei în faţa EXTINDERII NATO din centrul Europei

Condamnarea sa a fost pronunţată marţi de Curtea Intermediară din Nanning (sud), a declarat directorul Fundaţiei Dui Hua, o asociaţie cu sediul în SUA.

Sentinţa pare relativ uşoară, a declarat acesta, evocând că Sandy Phan-Gillis a executat deja jumătate din pedeapsă şi, prin urmare, ar putea beneficia de eliberare anticipată şi expulzare.

"Sunt încrezător că va putea să se reunească în curând cu familia sa", a spus el.

Femeia este acuzată de "spionaj" şi de "furt de secrete de stat" pentru că a "ajutat o terţă parte să sustragă informaţii", declarase anul trecut un grup al Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU.

Grupul de lucru privind detenţia arbitrară a Naţiunilor Unite apreciase de asemenea că "normele internaţionale privind dreptul la un proces echitabil, la libertate şi siguranţă" nu au fost respectate de Beijing în acest caz.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite în China a indicat că procesul s-a derulat cu uşile închise şi că reprezentanţilor consulari americani nu li s-a permis să asiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.