Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fetiță de doar 10 ani a devenit mamă: ea nu știe că a născut

bebelus

O fetiţă de 10 ani din India, care a rămas însărcinată după ce a fost abuzată în mod repetat de un unchi de-al ei, a adus joi pe lume un bebeluş, prin operaţie de cezariană la un spital din nordul ţării, transmit agenţiile DPA şi Reuters.

Citește și: LOVITURĂ! Miliardarul Beny Steinmetz și Tal Silberstein AU FOST ELIBERAŢI

Citește și: SURSE - Ministrul Transporturilor, convorbire cu mecanicul din trenul morții: decizia luată de acesta


Atât mama, cât şi copilul - o fetiţă - sunt bine, a dat asigurări de la spitalul public din Chandigarh preşedintele comisiei înfiinţate pentru a o trata pe minoră. 

"Fata este în stare stabilă, iar bebeluşul a fost internat în unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi se va recupera", a spus Dasari Harish. 

Tânăra mamă nu ştie că a născut şi părinţii ei i-au spus că a fost operată din cauza unei probleme la stomac, a precizat acesta. 

"A fost o sarcină cu grad ridicat de risc şi naşterea a fost asistată de o echipă de experţi formată din obstetricieni, ginecologi, neonatologi şi anestezişti", a adăugat el. 

"Credem că este primul caz de acest gen din ţară. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a asigura securitatea şi sănătatea fetei şi a copilului", a mai spus Harish, potrivit căruia cele două urmează să fie probabil externate în următoarele zile. 

Minora a fost violată în repetate rânduri de unchiul ei, pe parcursul a şapte luni. Abuzul a ieşit la iveală luna trecută, când fata a fost dusă la spital pentru că se plângea de dureri de stomac şi s-a constatat că este gravidă în aproximativ 30 de săptămâni. Unchiul ei a fost arestat la scurt timp după aceea. 

Legislaţia din India interzice avortul pe căi medicale după 20 de săptămâni, cu excepţia cazurilor în care viaţa mamei este în pericol. Curtea Supremă a Indiei a refuzat să accepte o solicitare în acest sens formulată de avocaţii părinţilor fetei. Judecătorii Curţii au ţinut cont de raportul medicilor, care au considerat că sarcina este prea avansată şi un avort ar fi prea riscant. 

Potrivit presei indiene, părinţii fetei nu s-au dus să-şi vadă nepoata, după ce micuţa a venit pe lume. Aceştia au spus că nu vor să aibă grijă de ea şi în aceste condiţii de bebeluş se va ocupa comisia, până la începerea demersurilor pentru adopţie, a spus Dasari Harish. 

Abuzurile sexuale asupra minorilor sunt un flagel în India, unde au fost înregistrate în 2015 un total de 10.845 de astfel de cazuri, dar potrivit militanţilor pentru drepturile omului numărul lor real este şi mai mare. De cele mai multe ori, autorii unor astfel de abuzuri sunt cunoscuţi de-ai victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.