Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă de teleshopping percheziţionată pentru înşelăciune şi evaziune

mascati_perchezitii_95629700

Politistii fac trei perchezitii la reprezentantii unei firme de teleshopping suspectati de înselaciune si evaziune fiscala, dupa ce ar fi vândut produse de calitate inferioara celor prezentate în reclame si banii obtinuti i-au transferat în conturile personale si i-au retras ulterior din bancomate.

Anchetatorii pun în executare doua mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de înselaciune si evaziune fiscala, urmând ca acestea sa fie audiate si sa se dispuna masurile preventive, se arata într-un comunicat de presa al Politiei Române, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse din Politie, perchezitiile vizeaza domiciliile reprezentantilor societatii Top Teleshop, suspectati de înselaciune si evaziune fiscala, printre care si administratorul firmei, Dragos Nicolae Iancu.

"În fapt, reprezentantii societatii comerciale, care desfasoara activitati comerciale prin intermediul unui web-site de prezentare si desfacere a unor produse de menaj si de uz casnic, sunt banuiti ca ar fi comercializat unele produse ce nu corespundeau cu cele comandate de clienti, ar fi fost de o calitate inferioara celor prezentate sau nu ar fi functionat în conformitate cu specificatiile prezentate pe pagina de internet", a precizat Politia Româna.

Reprezentantii firmei mai sunt suspectati ca ar fi înregistrat în contabilitatea societatii mai multe cheltuieli fictive, iar sumele de bani obtinute din vânzarea bunurilor ar fi fost transferate în conturi bancare personale si retrase ulterior de la bancomate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cercetarile în acest dosar au început ca urmare a reclamatiilor venite din partea clientilor. Acestia s-au plâns ca, în cazul în care sunau la firma si solicitau sa returneze produsele cumparate, reprezentantii societatii îi amenintau, atragându-le atentia ca detin toate datele lor de identificare.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1,5 milioane de lei. Politistii spera ca pe parcursul anchetei sa depuna plângeri si alte persoane care au fost înselate de firma de teleshopping.

Perchezitiile sunt facute de ofiteri de investigare a criminalitatii economice, specialisti criminalisti si luptatori de la Serviciul de Interventie si Actiuni Speciale. Actiunea este sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Româna.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.